.
جیمزای هانتون ویکی آرنولد دانا گیبسون (۲۰۰۱) در مقاله، الف- بررسی اثر همبستگی گروهی و توجه آگاهانه افراد را در پیاده‌سازی سیستم‌های اطلاعاتی حسابداری و ب- مقایسه اثرگذاری مشارکت فردی در برابر مشارکت گروهی به این نتیجه می‌رسد که مشارکت کاربران در شکل گروهی نسبت به شکل فردی به‌عنوان عاملی تأثیرگذارتر در پیاده‌سازی سیستم‌های اطلاعاتی شناخته شد.
بنت و همکاران (۲۰۰۳) و دیگان (۲۰۰۳) سیستم حسابداری مدیریت محیط را تکنیکی برای تولید، استفاده و آنالیز اطلاعات مالی و غیرمالی برای بهبود محیط و کارایی اقتصادی شرکت جهت دستیابی به سازمان دلخواه بیان کردند، سازمانی که بتواند به مسؤولیت ­های اجتماعی خود درباره استفاده از مواد، انرژی و غیره عمل کرده و حداقل هزینه را نیز بپردازد.
دانلود پایان نامه
هیرسولوا و هژاک (۲۰۰۶) در بررسی شرکت­های کشور چک، سیستم حسابداری مدیریت محیط را به‌عنوان سیستمی برگرفته از علم حسابداری برای به حداقل رساندن هزینه­ های کل و محیطی و کاهش اثرات محیطی بر فعالیت­ها، محصولات و خدمات مورد مطالعه قرار داد و اثرات آن را بر عملکرد سازمان برشمردند. ایشان این سیستم حسابداری را که نوآوری در سیستم­های حسابداری محسوب می­ شود، به‌عنوان ابزار مهمی در به حداقل رساندن هزینه‌های کل یا هزینه‌های محیطی و کاهش ضربه­های محیطی بر خدمات، محصولات، فعالیت­ها، قیمت­ها و درآمد دانستند.
هنری (۲۰۱۰) و هندرو (۲۰۰۹) در مطالعات خود سیستم حسابداری مدیریت محیطی را به‌عنوان عاملی برای خلق ارزش‌هایی می­دانند که از کاهش هزینه فراتر رفته، سازمان­ها را به سازمان­های پیشرو از منظر فناوری و بازار بدل می­نمایند. ایشان افزایش نوآوری و تغییر در استراتژی­ های سازمان را از مزایای استفاده از سیستم حسابداری مدیریت محیطی دانسته ­اند.
مارگارت در سال(۲۰۰۵) با عنوان میزان استفاده از ابزارهای حسابداری مدیریت توسط مدیران مالی دانشگاه­ها: در این تحقیق میزان استفاده از هفت ابزار حسابداری مدیریت توسط مدیران مالی دانشگاه­ های آمریکا مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج این پژوهش نشان می­دهد که عواملی چون تجربه آموزش و داشتن گواهی‌نامه‌های تخصصی حسابداری مدیریت در کاربرد ابزارهای حسابداری مدیریت دخیل بوده است.
کادز و گولدینگ (۲۰۱۲) به بررسی این موضوع پرداختند که آیا تناسب به کارگیری حسابداری مدیریت و استراتژی موجب بهبود عملکرد می گردد یا خیر. آنان در پژوهشی که در اسلونی انجام دادند، به این نتیجه رسیدند که سیستم های حسابداری مدیریت استراتژیک و استراتژی­ های متفاوت، منجر به تفاوت در عملکرد سازمانی نمی­ شود.
هیل (۲۰۰۰) "تبیین دلایل اتخاذ استراتژی بهترین شیوه هزینه کردن در توسعه بازار” در این مقاله محقق استدلال کرده است که ترکیب و تلفیق استراتژی تمایز و قیمت تمام ‌شده پائین موجب ایجاد مزیت رقابتی پایدار و بادوام می‌شود. او اشاره‌کرده است تأثیر فوری استراتژی تمایز اگر چه موجب افزایش هزینه­ های هر واحد کالا خواهد شد اما اگر افزایش مقدار تولید قیمت تمام ‌شده در کنترل باشد، در نهایت تأثیر طولانی ‌مدت آن منجر به کاهش قیمت تمام ‌شده هر واحد کالا و پیشتازی در توسعه بازار خواهد شد.
داچ فایاردو همکاران (۲۰۱۲) در مقاله ” اثر مدیریت هزینه داخلی، یکپارچه سازی سیستم­های اطلاعاتی و ظرفیت جذب برای مدیریت هزینه درون سازمانی در زنجیره تامین” مدیریت هزینه درون سازمانی یک روش استراتژی مدیریت هزینه می­باشد که هزینه­ها را در سازمانها برای پیش ­بینی منابع و طرح ریزی در منابع به مدیریت عرضه می­ کنند. این تحقیق با بررسی حسابدارن مدیریت که بخشی از عرضه هستند با بهره گرفتن از مدلسازی ارتباط ساختاری مورد آزمون قرار گرفتند و نتایج نشان داده که ارتباط منابع داخلی الکترونیکی و منابع خارجی یکپارچه، مدیریت هزینه داخلی و ظرفیت پذیرش مستقیم و غیر مستقیم قوانین نشانه ایست در توسعه یک مدیریت هزینه و دریافتیم این منابع بر روی هم برای رساندن شرکت به نهایت سود تاثیر دارند.
چی – لانگ لی و همکاران (۲۰۱۱) در مقاله ” ساختار سازمانی، رقابت و اندازه گیری عملکرد سیستم­ها و اثرات مشترک آن بر عملکرد ” با مطالعه بر ۱۶۸ شرکت تایوانی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تایوان برای طراحی سیستم اندازه ­گیری عملکرد دو بعد مورد ارزیابی قرار می­دهد. ۱- استفاده از اقدامات یکپارچه مربوط به چهار دیدگاه کارت امتیازی متوازن. ۲- مرحله توسعه PMS. نتایج نشان می­دهد که بین شدت رقابت و مراحل توسعه PMS و عملکرد شرکتها رابطه مثبت وجود داشته و استفاده از اقدامات یکپارچه به عملکرد سازمان بستگی دارد.
باربارا و همکاران (۲۰۱۱) درمقاله ” یکپارچه سازی سیستم حسابداری مالی و مدیریت: تاثیر میانجی زبان مالی ثابت بر اثر بخشی کنترلی ” بیان می­ کنند دو عامل اساسی برای طراحی سیستم حسابداری مدیریت وجود دارد. ۱- ثبت­های مالی می ­تواند به عنوان یک دیتا بیس حسابداری مدیریت استفاده گردد.
۲- حسابداری مدیریت به عنوان یک سیستم مستقل استفاده گردد. با مطالعه بر ۱۴۹داده مورد تحقیق از ۱۵۰۰شرکت آلمانی نتایج نشان می­دهد که تکنیکهای حسابداری مدیریت یکپارچه به عنوان یک نفوذ میانجی بر سیستم کنترلی اثر بخش می­باشد همچنین گزارشات مالی برای طراحی حسابداری مدیریت نقش بسزایی دارد بین حسابداری مالی و حسابداری مدیریت در آکادمی فاصله زیاد وجود دارد بین آنها یک عامل مشترک و چشمگیر وجود دارد.
وانگر و شالتگر (۲۰۰۴) استراتژی محیطی شرکت نیز با عملکرد اقتصادی و محیطی یا رقابت­پذیری بنگاه در ارتباط بوده و بر آن تأثیر می­گذارد. برای شرکت­هایی با استراتژی­ های مبتنی بر ارزش سهامداران، رابطه بین عملکرد محیطی و ابعاد مختلف عملکرد اقتصادی، بسیار مثبت­تر از شرکت­های فاقد چنین استراتژی است. مقیاس مورداستفاده جهت سنجش عملکرد اقتصادی، رقابت­پذیری است. رقابت­پذیری محیطی، آن بخش از رقابت­پذیری کل شرکت است که تحت تأثیر فعالیت‌های مدیریتی محیطی است. رقابت­پذیری محیطی به سه دسته قابل‌تقسیم می­باشد:
۱- رقابت‌پذیری محیطی بازارگرا. ۲- رقابت‌پذیری محیطی درون‌گرا و۳- رقابت­پذیری محیطی سود گرا. دودسته دیگر که در هیچ‌کدام از این عوامل دسته­بندی نشده­اند، در قالب عامل چهارم و با نام رقابت­پذیری محیطی مرتبط با ریسک دسته ­بندی می­شوند.
نلسون (۲۰۰۸) در مقاله ” پیش‌بینی تغییر در سیستم‌های حسابداری ” با بررسی بر ۳۱ شرکت تولیدی کانادا بیان می‌کند شش متغیر ممکن است بر تغییرات سیستم حسابداری مدیریت و سیستم کنترل که نشان‌ دهنده تئوری احتیاطی می‌باشند این تغییرات در طول سه ‌ساله و بر اساس ظرفیت سازمان‌ها پیش‌بینی‌شده است نتایج نشان داده سازمان‌هایی که تأکید زیاد بر استراتژی‌های تمایز دارند تغییرات قابل ‌توجهی در سیستم کنترل حسابداری مدیریت گزارش‌شده است علاوه بر این شدت رقابت بر تغییرات حسابداری مدیریت از طریق ساختار سازمانی تأثیر می‌گذارد.
نولانس و همکاران (۲۰۰۸) در مقاله “بررسی کارایی هزینه در شبکه یک بانک یونانی” به بررسی کارایی هزینه در این بانک مهم یونان پرداختند. در این تحقیق نمونه ­ای شامل ۵۸ شعبه از این بانک در شش شهر مهم یونان برای سال­های ۲۰۰۰ و ۲۰۰۱ انتخاب، و نتایج آنها نشان دهنده این بود که شعبه­های روستایی به طور متوسط کارا تر از شعبه­های شهری هستند. همچنین تحلیل حساسیت ورودی­ ها و خروجی­ها نشان دادند که اندازه شعبه بر کارایی تأثیرگذار بوده است.
برومویچ (۱۹۹۰) در مقاله “نقش اطلاعات حسابداری برای استراتژی در بازار” اشاره می­ کند تغییر و توسعه سیستم کنترلی و حسابداری مدیریت به‌منظور تمرکز بر فعالیت­های ارزش‌ افزوده مربوط به رقیبان امری ضروری است.
کریشنان (۲۰۰۵) در مقاله “اثر تغییر در مقررات و رقابت در شرکت­ها و تقاضا برای اطلاعات حسابداری” بیان می‌کند میان رقابت در قیمت و تقاضا برای اطلاعات حسابداری رابطه مثبتی وجود دارد.
لیبی و واترهاوس (۱۹۹۶) در مقاله “پیش ­بینی تغییر در سیستم حسابداری مدیریت ” این دیدگاه را تقویت می­ کند که افزایش رقابت بازار، در تغییرات سیستم کنترلی و حسابداری مدیریت انگیزه ایجاد می­ کند.
زاهیرال هک (۲۰۱۱) در مقاله ” ارتباط رقابت، تفویض اختیار و تغییر سیستم حسابداری مدیریت بر عملکرد شرکت ” از روش مدل‌ سازی مسیری احتمالی استاندارد استفاده می­ کند و نتایج به ‌دست ‌آمده نشان می­دهد که:
۱- افزایش رقابت به ‌واسطه تغییرات بسیار در سیستم حسابداری مدیریت موجب بهبود عملکرد سازمانی می­ شود.
۲- افزایش تفویض اختیار به مدیریت سطح پائین­تر منجر به افزایش عملکرد سازمانی خواهد شد.
هریسون و پل (۱۹۹۷) در مقاله” استراتژی تولید متمرکز بر مشتری با بهره گرفتن از عملکرد غیر مالی عملیات” بر مبنای تحقیقات قبلی، شاخص­ های عملکرد غیرمالی از اطلاعات فراهم‌شده توسط
) MAIS سیستم اطلاعاتی حسابداری مدیریت) شامل: تحویل به‌موقع کالا، شکایت مشتریان، برگشت محصول، رضایت­مندی مشتری، کیفیت محصول، نیاز به محصولات جدید، توانایی شرکت برای تغییر در خصوصیات محصول، طول چرخه عمر محصول، کالاهای معیوب، زیان ناشی از ضایعات مواد، عکس­العمل و مشارکت مردم در تولید، مدت‌زمان اعمال تغییرات جدید و مدت‌زمان ایجاد تغییر رویه­های قدیمی می‌باشد.
بروگمن و اسلاگ مولدر (۱۹۹۵) در مقاله “تأثیر تغییر فن­آوری بر حسابداری مدیریت” تأثیر تغییرات فناوری را بر حسابداری مدیریت مورد مطالعه قرارداده‌اند. آن­ها معتقدند که شرکت­ها برای اینکه مزیت رقابتی خود را حفظ کنند، روش­های جدید تولید را اجرا می‌کنند. بسیاری از این روش­های جدید نیازمند تغییرات فنی در کارخانه است. برخی از تغییرات فنی مربوط به شیوه ­های جدید تولید نظیر: تولید بهنگام (JIT)، برنامه­ ریزی نیازمندی­های مواد اولیه (MRP) برنامه ‌ریزی منابع تولید (MRPII)، مدیریت کیفیت جامع (TQM) و بقیه مثل فناوری پیشرفته تولید (IMT)، تولید به کمک کامپیوتر (CAM)، طراحی به کمک کامپیوتر (CAD)، سیستم­های تولیدی انعطاف­پذیر (FMS) و تولید یکپارچه کامپیوتری(CIM) مربوط به فناوری جدید تولید هستند.
دفت و لنگل (۱۹۸۶) بیان می‌کنند که اساساً فعالیت یا خصوصیات تکنولوژی، شرایط را معین می­ کند. آن­ها معتقدند که کارایی سازمان نتیجه عملکرد صحیح بین ابهام اطلاعات IS را معین می­ کند آن­ها معتقدند که کارایی سازمان، نتیجه عملکرد صحیح بین ابهام به وجود آمده در خصوصیات فناوری و قدرت سازمان برای ارائه اطلاعات به اعضا می‌باشد. بنابراین تحقیقات زیادی به طور تجربی به رابطه بین ایرادات فنی و اطلاعات مورد نیاز IS و تقابل تأثیر آن­ها بر عملکرد سازمان پرداخته­اند.
همچنین اثربخش بودن اطلاعات حسابداری مدیریت در تحقیقات متعدد تأیید شده است در تحقیقاتی که توسط چن‌هال و موریس (۱۹۸۶)، لارکر (۱۹۸۱) و گردون و نارایانان (۱۹۸۴) صورت گرفته است، سیستم اطلاعات حسابداری مدیریت با یک سری از خصوصیات خاص اطلاعات تعریف‌ شده‌اند و مفید بودن آن‌ ها در موفقیت شرکت‌ها را تأکید کرده‌اند.
میا و چن‌هال (۱۹۹۴) در تحقیق دیگر، نقش اطلاعات حسابداری مدیریت در بهبود عملکرد مدیران بررسی‌شده است که نتایج آن نشان می‌دهد اطلاعات حسابداری مدیریت ارتباط قوی با بهبود عملکرد داشته و این ارتباط برای مدیران بازاریابی از مدیران تولیدی شدیدتر بوده است.
جدول تحقیقات خارجی

 

نام محقق سال محدوده رسیدگی یافته
چی روها نا آسا و همکاران ۲۰۰۵ نقش رقابت و تکنولوژی پیشرفته در تغییر سیستم حسابداری مدیریت و سیستم کنترل نتایج نشان داده که تغییرات در بازار رقابت و پذیرش تغییرات تکنولوژی پیشرفته صنعتی به‌طور مستقیم بر تغییرات MACS مؤثر می‌باشد.
براون ویچ
موضوعات: بدون موضوع
[جمعه 1400-07-23] [ 11:44:00 ق.ظ ]