۲- شیوه جعل– تغییر مشخصات فردی
– جابجایی عکس
– دخل و تصرف در امهار روی سند
– تغییر مندرجات متن سند
– ساختن و چاپ سند۱ تا ۶ قسمت بروش های جعل مدارک نوشته سرهنگ حجتی۳- نوع جرم– سرقت
– خیانت در امانت
– کلاهبرداری
– چک پرداخت نشدنی۱ تا ۵ قسمت دجرائم علیه اموال و مالکیت محمد صالح ولیدی۴- اقدامات موثر در مقابله با بکارگیری سند جعلی– تجهیز ادارات مرتبط با اسناد هویتی به تکنولوژی پیشرفته در بررسی اسناد
– ایجاد بانک اطلاعات فردی متمرکز و برقراری تعامل بین یگانها و ادارات
– آموزش همگانی خصوصاً آشنا نمودن متصدیان بررسی اسناد به شیوه های جعل
– تشدید مجازات جاعلین و استفاده کنندگان از سند سجلی۱ تا ۵ قسمت وپیشگیری وضعی و پیشگیری کیفری از جرم ( مقاله علمی ) نوشته حسین میر محمد صادقی
علاوه بر فرضیات تحقیق ، به منظور تعمیق پژوهش و تامین اهداف کلی آن ، موارد دیگری تحت عنوان یافته های جانبی تحقیق مورد پرسش قرار گرفته است که عبارتند از :
- روش هایی که می تواند استحکام اسناد هویتی را بهبود بخشد .
که این سوال در قسمت ج پرسشنامه مطرح گردیده و هدف از طرح آن شناسایی شیوه هایی است که می تواند در وضعیت فعلی اسناد هویتی اثر گذاشته و استحکام بیشتر آن ها را سبب شوند . ( منبع علمی آن نیز نظریه تقویت آماج جرم و کنترل آن – نوشته حسین میرمحمد صادقی است )
- عواملی که موجب موفقیت مرتکبین جرائم در بکارگیری اسناد هویتی مجعول می شوند.
و این سوال در قسمت هـ پرسشنامه طرح شده و از ذکر آن بدنبال تعیین خلاءها و منفذهایی هستیم که در چرخه بررسی اسناد هویتی وجود داشته و مرتکبین جرائم با بهره گیری از این کاستی ها به سهولت اسناد هویتی جعلی را بکار می گیرند . ( منبع عملی آن مربوط به پیشگیری وضعی و دشوار ساختن ارتکاب جرم و افزایش خطر استفاده از اسناد مجعول است )
پرسشنامه برای استخراج اطلاعات از سوابق و پرونده های مربوط به جعل اسناد هویتی
این ابزار که هم به پرسشنامه شباهت دارد و هم به فرم ، حاوی تعدادی سوال در مورد یک مساله یا موضوع است که پاسخ سوالات از طریق مطالعه سوابق و پرونده ها و منابع مربوط به مساله یا موضوع تحقیق بدست می آید و محقق برای تکمیل آن به فرد پاسخگو مراجعه نمی کند[۱۲۴] .
در این پرسشنامه تعدادی سوال چند گزینه ای[۱۲۵] مربوط به مباحث ذکر شده در فرضیات تحقیق ، به منظور مستند ساختن نتایج حاصله از پرسشنامه الف طرح گردیده و با مطالعه پرونده های مربوط به جعل اسناد هویتی در محدوده زمانی سه ماهه چهارم سال ۸۲ که در پلیس آگاهی تهران مطرح رسیدگی بودند اطلاعات لازم استخراج می شود .
ششم : روایی[۱۲۶]
منظور از روایی این است که مقیاس[۱۲۷] و محتوای[۱۲۸] ابزار یا سوالات مندرج در ابزار دقیقاً متغیرها و موضوع مورد مطالعه را بسنجند [۱۲۹].
برای نیل به این هدف ( روایی ابزار ) ، به ترتیب مراحل زیر به اجرا درآمده است :
برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت tinoz.ir مراجعه کنید. |
- با انجام مصاحبه حضوری با اهل خبره و کارشناسان مقابله با جعل ، ابعاد گوناگون موضوع تحقیق شناسایی شده و نظریات صاحب نظران در این مقوله لحاظ گردید.
- مجدداً اهمیت هشت مورد از ابعاد شناسایی شده مسئله از کارشناسان استعلام گردید .
- از این تعداد ۴ مورد ( نوع سند جعل شده ، شیوه جعل ، جرم ارتکابی و اقدامات موثر در مقابله با بکارگیری سند مجعول ) حائز اهمیت تشخیص داده شدند .
- با مطالعه متون و مقالات و منابع علمی ، شاخص های هر کدام از این ابعاد ، معین و در پرسشنامه گنجانده شده و مجموعاً تعداد ۳۸ سوال در قالب ۶ سوال کلی طرح گردید .
- پس از بررسی های لازم تعدادی از سوالات حذف و نهایتاً پرسشنامه با ۳۳ سوال در قالب ۶ سوال اصلی که چهار سوال مستقیماً مربوط به ۴ فرضیه تحقیق می باشد و دو سوال در رابطه با یافته های جانبی تحقیق است تنظیم گردید . بنابراین روایی ابزار با بهره گیری از روش اعتبار محتوا[۱۳۰]تامین می شود .
موضوعات: بدون موضوع
[دوشنبه 1399-12-18] [ 01:33:00 ق.ظ ]