حال با توجه به جابجایی ماه های آسایش اقلیمی شهر یزد به سمت فصل سرد و همچنین تاثیرات همه جانبه روند تغییر اقلیم جهانی بر روی آن، واضح است که این تغییرات تاثیر بسیار زیادی بر روی اکوسیستم ها، فعالیتهای انسانی و بالتبع توریسم این شهرخواهد گذاشت، بدین صورت که، یکی از مواردی که توریسم به آن توجه بسیار زیادی معطوف می دارد، ویژگیهای آب و هوایی مقصد یا به طور کلی منطقه مورد نظر است. به طوری که معمولا توریسم در فصول خوش آب و هوا از مناطق دیدنی و شهر ها بازدید می کنند، حال با توجه به گرمایش جهانی و تغییر اقلیم، تعداد جمعیت توریسم شهر یزد نیز تحت تاثیر این تغییرات قرار گرفته و به سمت ماه های آسایش اقلیمی که به طرف فصول سرد حرکت می کنند، پیش می رود. به همین جهت در آینده از جمعیت توریسم در ماه هایی که امروزه دارای آسایش اقلیمی هستند کاسته شده و با توجه به روند گرمایش جهانی به سمت ماه های اسفند و یا حتی بهمن ماه پیش خواهد رفت.
با توجه به موارد گفته شده و تغییرات آب و هوایی شهر یزد که به صورت یک جریان مداوم در حال وقوع است، برنامه ها و برنامه ریزی توریسم شهر یزد، جهت خدمات رسانی به گردشگران(محل اقامت، وسایل مورد نیاز، امکانات رفاهی و …)، نیز باید در راستای این تغییرات تنظیم گردد، بدین صورت که خدمات رسانی به توریسم در این شهر که بیشتر در ماه های فروردین و اردیبهشت انجام می شد، در آینده ای نزدیک باید در ماه های فصل سرما، مانند: اسفند و بهمن صورت بگیرد، به همین دلیل باید یک برنامه ریزی مدون و دقیق برای سرو سامان دادن به این وضعیت و جهت دهی به توریسم شهر ی در راستای پایداری و توسعه پایدار صورت بگیرد.
۶-۲۱-آزمون فرضیات
الف)- به نظر می رسد که اردیبهشت ماه در شهر یزد، بهترین زمان برای جذب گردشگران باشد.
با توجه به مدل های آسایش اقلیمی که در فصل چهارم تجزیه و تحلیل گردیدند، مشخص شد که شهر یزد دراردیبهشت ماه در محدوده آسایش اقلیمی قرار دارد و در نتیجه این ماه یکی از بهترین ماه ها از نظر اقلیمی جهت جذب گردشگران است. البته لازم به ذکر است که علاوه بر اردیبهشت ماه، فروردین ماه و مهرماه نیز هر چند به طور جزئی تر، در محدوده آسایش اقلیمی قرار دارد. در نتیجه این فرضیه به اثبات می رسد.
ب)- به نظر می رسد که شرایط اقلیمی فصول زمستان و تابستان، برای اجرای برنامه های گردشگری در شهر یزد دارای محدودیت زیادی باشد.
شهر یزد داری آب و هوای نیمه خشک با گرایش به سمت آب و هوای خشک است، چنین اقلیمی مشخصه نواحی کویری و بیابانی است، یعنی اینکه این مناطق دارای تابستانهای بسیار گرم و خشک و زمستانهای سرد و خشک هستند. در نتیجه آب و هوای این منطقه در فصل های تابستان و زمستان محدودیتهایی را برای جذب گردشگران به این شهر ایجاد می کند. در فصل تابستان عواملی مانند: خشکسالی و کمبود منابع آب، طوفان های شن و گرمای بسیار شدید محدودیتهایی را بر سر راه توسعه گردشگری در این فصل فراهم می کنند و در فصل زمستان سرمای بسیار شدید و خشک و بارشهای ناگهانی و سیل آسا محدودیتهایی را ایجاد می کنند. در نتیجه این فرضیه به اثبات می رسد.
ج)- به نظر می رسد که مناسب ترین و ایده آل ترین ماه برای جذب گردشگر در شهر یزد در حال تغییر و جابجایی زمانی، به طرف ماه های انتهایی زمستان و ابتدایی پاییز باشد.
با توجه به روند گرمایش جهانی و تغییر اقلیم، ماه آسایش اقلیمی در شهر یزد در حال جابجایی بوده و به سمت ماه های فصل سرما پیش می رود، این موارد به طور مفصل در فصل چهارم با بهره گرفتن از مدل های آسایش اقلیمی تشریح گردیدند. در نتیجه این فرضیه نیز به اثبات می رسد.
۶-۲۲- پیشنهادات
با توجه به موارد ذکر شده در فصل های گذشته، در اینجا به ارائه پیشنهاداتی در رابطه با برنامه ریزی توریسم شهر یزد در رابطه با جابجایی ماه های آسایش اقلیمی تحت تاثیر تغییر اقلیم پرداخته می شود:

جهت دانلود متن کامل این پایان نامه به سایت abisho.ir مراجعه نمایید.

 

  • با توجه به تغییر و جابجایی ماه های آسایش اقلیمی در شهر یزد، پیشنهاد می شود که خدمات دهی و آماده سازی وسایل و خدمات رفاهی برای توریسم، در راستای این تغییرات انجام شود.
  • در فصل تابستان، به دلیل خشکسالی و کمبود آب در شهر یزد، بهتر است که یک برنامه مدون جهت حل مشکلات توریسم تهیه گردد.
  • به دلیل حادثه خیز بودن شهر یزد از لحاظ طوفان های ماسه ای و همچنین بارشهای سیلابی، باید فعالیتهایی در جهت حفظ جان گردشگران انجام شود.
  • مکان های طبیعی مانند: کوهها، چشمه ها، قناتها و … از مهم ترین مراکز و جاذبه های گردشگری شهر یزد هستند که باید حفاظت بیشتری از آنها به عمل بیاید.
  • این پایان نامه فقط یکی از تاثیرات تغییر اقلیم، یعنی تاثیر بر آسایش اقلیمی انسانها و توریسم در محیط شهری را بررسی کرده است و می تواند آغاز راهی برای دیگر پژوهشهای تاثیرات تغییر اقلیم بر اکوسیستمهای طبیعی و انسانی منطقه ایران مرکزی و یزد باشد. موضوعاتی مانند:
  1. تاثیرات تغییر اقلیم بر طوفانهای ماسه ای شهر یزد
  2. تاثیرات تغییر اقلیم بر بیابان زایی در ایران مرکزی
  3. تاثیر بر پوشش گیاهی منطقه و ارتباطات بالادست-پایین دست
  4. تاثیر بر حیات وحش منطقه
  5. تاثیر بر توسعه شهرهای مناطق خشک

پیوستها
جدول شماره ۳-۲: چشمه های حوضه آبخیز یزد – اردکان(منبع: تماب)

 

 

 

 
موضوعات: بدون موضوع
[دوشنبه 1399-12-18] [ 02:01:00 ق.ظ ]