۰

 

۰

 

۰

 

 

 

Part 8

 

۱۲۰۰

 

۸۰۰۰

 

۱۰۰۰

 

۰

 

۰

 

۱۰۰

 

 

 

همان طور که مشاهده می گردد این تغییر در ماکسیمم تقاضا، باعث کاهش قابل ملاحظه­ای در تقاضای برآورده شده در هر سه دوره و در مقابل افزایش نزدیک به ۱۰۰ درصدی قیمت ( به غیر از دوره اول) گشته است که این تغییرات در ماکسیمم تقاضا، قیمت هر قطعه و تقاضای برآورده شده هر قطعه را میتوان در جدول ۸-۴ مشاهده نمود. . همچنین جدول ۹-۴ نشان می دهد که این تغییر چگونه باعث تغییر شکل سلول­ها می گردد.
در­واقع مدل با تغییر(افزایش) قیمت کالاها در دوره­ها تغیرات بوجود آمده ( کاهش ناگهانی تقاضا به یک دهم) را کنترل کرده و با پاسخ­گویی به تقاضا­ها در قیمت بالاتر توانسته بخشی از کاهش سود را ( در مقایسه با قیمت ثابت) جبران نماید. به بیان دیگر با کمک گرفتن از ابزار قیمت در جهت کنترل بازار اقدام شده است.
از دیگر سوی می­توان مشاهده کرد که میزان افزایش قیمت ایجاد شده و در پی آن ( با توجه به تابع تقاضا بر حسب قیمت نزولی) کاهش تقاضا،‌ نتوانسته میزان کاهش سود حاصل را به طور کامل جبران نماید و .با مقایسه تغییرات در میزان سود و درآمد بین دوجدول ۱۰-۴ و ۶-۴ مشاهده می­ شود که سود کاهش یافته است همچنین نسبت سود به درآمد نیز در این مثال کاهش یافته است . میتوان اینطور نتیجه گرفت که تولید این کالا در تیراژ بالاتر و با قیمت پایین تر مقرون به صرفه تر می­باشد و به بیان دیگر کالای ۴ یک کالای سود آور بوده که با کاهش ماکسیمم تقاضای بازار و در پی آن کاهش تقاضای برآورده شده ، سود کاهش یافته است.
برای نشان دادن صحت مطالب ارائه شده در بالا به صورت زیر عمل می­نماییم:
پایان نامه - مقاله - پروژه
با توجه به تابع تقاضا بر حسب قیمت ارائه شده در این مثال داشتیم:
اگر R(Pr)‌را درآمد حاصل از فروش قطعه بنامیم، ‌می­توان آن­را بصورت زیر تعریف نمود:
با گرفتن مشتق از رابطه بالا (محاسبه شیب) خواهیم داشت:
همان­طور که از عبارت بالا استنباط می­ شود،‌ تا زمانی­که D(Pr)>0 باشد، مسیر شیب بوسیله عبارت تعیین می­ شود و خواهیم داشت:
بدین معنی خواهد بود که فروشنده(تولید کننده) می ­تواند درآمد خود را با افزایش قیمت افزایش دهد.
و تفسیر آن بدین صورت خواهد بود که فروشنده می ­تواند با کاهش قیمت، درآمد را افزایش دهد.
در این حالت به ازای هر مقدار از قیمت (Pr) درآمد تغییر نخواهد کرد.
با توجه به تفسیر ارائه شده در بالا و تابع تقاضا بر حسب قیمت ارائه شده برای این کالا
مشاهده می­ شود که در دسته دوم قرار خواهد گرفت و به ازای قیمت پایین­تر و تقاضای پاسخ داده شده بیشتر میزان درآمد افزایش خواهد داشت که تصدیق کننده تحلیل حساسیت انجام شده در بالا می­باشد.
جدول ۶-۴: اطلاعات بدست آمده مربوط به میزا نتقاضای پاسخ داده شده و قیمت کالا در هر دوره در مثال ۲

 

 

P8

 

P7

 

P6

 

P5

 

P4

 

P3

 

P2

 

P1

 

Part:

 

 

 

Pr

 

Dp

 

Pr

 

Dp

 

Pr

 

Dp

موضوعات: بدون موضوع
[جمعه 1400-07-23] [ 07:52:00 ب.ظ ]