تلاشهای نوآورانه در سازمان، نتیجه سرمایه گذاری در مدیریت دانش و کارکنان دانشی است. “هر زمانی که افراد داده های جدیدی به دست می آورند یا تجارب بیشتر و اطلاعات جدیدی کسب می کنند، احتمال آنکه این افراد، دانش جدیدی ایجاد کنند، بیشتر است”. (کارنیرو[۳۹]، ۲۰۰۱)
افرادی نظیر”رودس” و همکاران وی؛ فرهنگ سازمانی نوآور را به همراه راهبردهای یادگیری ساختار یافته، به عنوان لازمه اصلی موفقیت مدیریت دانش قلمداد مینمایند (رودس و همکاران، ۲۰۰۸)
۲-۲-۳-۳-۳- درجه استقبال از تغییر و تحول
نویسندگانی نظیر “توبین”، با تأکید بر نقش همراهی کارکنان با اهداف مدیریت دانش در سازمان، بر اهمیت نقش مدیریت تغییر، جهت همسو سازی آنان با روند مدیریت دانش در سازمان پافشاری مینمایند. (توبین[۴۰]، ۲۰۰۳)
هنگامی که در محیط پیرامونی سازمان، تغییر اساسی در ارزش ها صورت میگیرد یا تغییرات اساسی در فرهنگ جامعه رخ میدهد، تغییر در سازمان ارزش محور نیز، ضروری می باشد. مهمترین مرحله از فرایند مدیریت فرهنگ سازمانی، مرحله تغییر فرهنگ سازمانی و تعدیل و تصحیح ارزش های فرهنگی است. اکثر مدیران علمی و محققان روانشناسی بر این باورند که فرهنگ را می توان از طریق سازماندهی و تقویت مجدد، تغییر داد و راه های متفاوت و الگوهای مختلفی نیز برای تغییر فرهنگ سازمانی ذکر شده است.
البته همه نظریه پردازان بر امکان مدیریت فرهنگ های سازمانی متفق القول نیستند، به نظر کسانی که فرهنگ را به عنوان استعاره برای سازمان تصور می کنند، فرهنگ، زمینه است، نه متغّیر و نمی توان آن را قالببندی یا مدیریت نمود (شریف زاده و کاظمی، ۱۳۷۷:۵۲-۴۹)
روش های تغییر فرهنگ سازمانها را به طور کلی می توان به دو دسته تقسیم کرد (فرهی، ۱۳۸۴: ۱۶۴-۱۶۱):
۱- روش های ایجاد تغییرات از درون: تأکید آن بر افزایش آگاهی ها، دانش و معرفت افرادی می باشد که در نظر است باورها و نگرششان تغییر یابد.
۲- روش های ایجاد تغییر برون: تأکید این روش بر ایجاد محیط و شرایط کار جدید از طریق تغییر ساختار سازمانی، فناوری و روش کار، قوانین و مقررات حاکم بر انجام وظایف روزمره، تغییر معیارهای گزینش و استخدام، ارزشیابی شاغلین، پرداخت حقوق و مزایا و نظایر این ساز و کارهاست.
لذا آن چه که در زمینه درجه استقبال از تغییر و تحول در سازمان، دارای اهمیت است، شامل میزان حمایت فرهنگ سازمانی از تغییرات و همراه شدن با فرایند اجرای مدیریت دانش و همساز گردیدن با تحولاتی است که در نتیجه اجرای گام های مدیریت دانش در سازمان، پدید خواهد آمد که دارای نقش کلیدی در موفقیت مدیریت دانش در سازمان میباشد.
لذا با توجه به مجموع مطالب ذکر شده، عوامل کلیدی موفقیت مدیریت دانش در سازمان هدف، در قالب جدول ۲-۱ ارائه میشود:
جدول ۲- ۱: خلاصه عوامل کلیدی موفقیت مدیریت دانش در سازمان هدف

برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت tinoz.ir مراجعه کنید.

نتیجه تصویری درباره فناوری اطلاعات

 

 

 

 
موضوعات: بدون موضوع
[یکشنبه 1399-12-17] [ 11:49:00 ب.ظ ]