RR2Fdfpسازگاری شغلیعدالت توزیعی۲۱۸/۰۰۱۷/۳۰۰۳/۰۶۳۳/۰۴۰۰/۰۱۸۳/۲۴۴۰٫۰۰۰عدالت رویه ای۲۷۲/۰۷۸۰/۲۰۰۶/۰عدالت مراوده ای۱۴۴/۱۴۳۴/۱۱۵۴/۰عزت نفس سازمانی۲۷۶/۰۰۲۹/۴۰۰۰/۰
فصل پنجم
بحث و نتیجه گیری
بحث و نتیجه گیری:
در این پژوهش به بررسی نقش واسطه ای عزت نفس سازمانی در رابطه بین عدالت سازمانی با سازگاری شغلی کارکنان پرداخته ایم . نتایج حاصل شده از این تحقیق نشان داد که عزت نفس سازمانی نقش واسطه ای معناداری در رابطه عدالت سازمانی با سازگاری شغلی کارکنان کمیته امداد امام خمینی(ره) دارد.
از طرف دیگر تمامی مولفه های عدالت سازمانی با مولفه های سازگاری شغلی در سطح ۵/۰ رابطه معناداری دارند .
هم چنین عزت نفس سازمانی با مولفه های فعال بودن واکنش پذیری و پشتکار رابطه معناداری در سطح ۰۱/۰ دارد ولی با انعطاف پذیری رابطه معنی داری ندارد .
از انجا که سازگاری شغلی یکی از مباحث مهم و کلیدی در هر شغل و حرفه می باشد.به عبارت دیگر تا زمانی که فرد نتواند با شغل خود سازگار باشد و از آنجایی که قسمت عمده ای از زندگی روزانه هر کس صرف شغلش میشود کارایی و عملکرد خوبی نخواهد داشت و به احتمال زیاد چه در شغل و چه در زندگی خانوادگی و شخصی اش دچار مشکلاتی خواهد شد (حسینی،۱۳۹۲). از سوی دیگر یکی از عواملی که اغلب بر تلاش و بصیرت در محیطهای کاری تأثیر دارد، عزت نفس است که با سازمان و فرد در ارتباط است . عزت نفس سازمانی درجه ای از باور و اعتقاد اعضای سازمان است که آنان می توانند نیازهایشان را به وسیله سهیم شدن در نقشهای درون سازمان برآورده سازند . این مسأله به ارزش خود ادراک شده افراد در مورد خودشان به عنوان اعضای سازمانی که در آن عمل می کنند، اشاره دارد. بیشتراساس نظری عزت نفس سازمانی از نظریه انگیزشی سازگاری نشأت می گیرد. نظریه کورمن، عزت نفس را نه به وسیله تجارب فردی در سازمان ، بلکه به عنوان یک تعیین کننده کل در انگیزش، نگرش و رفتار کارکنان بیان می دارد. عزت نفس سازمانی به نظر می رسد که پاسخ های مشابه و مثبتی را به فرد القا می کند . این مسأله می تواند به سازمانها در بهبود بخشیدن اعمال کارکنان کمک کند (پیرس و همکاران،۱۹۹۳). عزت نفس، درجه تأیید، پذیرش و ارزشمندی است که شخص نسبت به خود یا خویشتن احساس می کند . این احساس ممکن است در مقایسه با دیگران باشد یا مستقل از آن . عزت نفس به عنوان یک نیاز شامل احساساتی است که انسان به داشتن آن در یک سیستم متقابل اجتماعی محتاج است؛ بدین معنا که نیاز داریم تا مشترکات احساسی خود را با دیگران رد و بدل کنیم و در درون خود احساس کنیم که با ارزشیم؛ هم چنین احساس کنیم که دیگران ما را با ارزش می پندارند و معتقد باشیم که آنها هم باارزشند(صادقیان ،همکاران،۱۳۸۸ ،ص۵۰) .
فرضیه اصلی : عزت نفس سازمانی نقش واسطه ای معناداری در رابطه عدالت سازمانی با سازگاری شغلی کارکنان کمیته امداد امام خمینی(ره) دارد.
برای بررسی فرضیه فوق ابتدا ماتریس همبستگی متغیرهای اصلی را به دست آوردیم واز آنجا که هرسه متغیر با یکدیگر دارای همبستگی بودند، با گرفتن سه رگرسیون نتایج زیر به دست آمد.
عزت نفس
عدالت سازمانی
جهت دانلود متن کامل این پایان نامه به سایت jemo.ir مراجعه نمایید. |
موضوعات: بدون موضوع
[دوشنبه 1399-12-18] [ 01:31:00 ق.ظ ]