نسبت واریانس دو گروه دارای توزیع F(فیشر) هستند و فرض صفر این آزمون بیان می‌کند که نسبت واریانس جامعه اول به جامعه دوم برابر یک است ( ). بنابر نتایج جدول شماره ۴-۱۵، فرض صفر آزمون فیشر(F) مبنی بر برابری واریانس‌ها با میزان آماره صفر و احتمال معناداری ۰٫۹۹۸ پذیرفته می‌شود لذا آماره t در سطر اول با فرض برابری واریانس‌ها محاسبه می‌شود. درجه آزادی آماره t در حالت برابری واریانس‌ها برابر با مجموع مشاهدات دو گروه منهای ۲ است(n1+n2-2=3+3-2).
بر اساس نتایج جدول شماره ۴-۱۵، در حالت واریانس‌های مساوی، سطح معناداری آماره t با مقدار ۰٫۰۳۲ زیر ۵% است و لذا نتیجه می‌شود که، بین ضرایب در دو گروه کنترل و تجدید ارائه اختلاف معنادار وجود دارد.
هم‌چنین در حالت عدم تساوی واریانس‌ها نیز سطح معناداری آماره t با مقدار ۰٫۰۴۱ زیر ۵% است و در این حالت نیز عدم برابری ضرایب در دو گروه پذیرفته می‌شود.
بطور خلاصه تا این مرحله از تحقیق، میتوان نتیجه گرفت که ارائه مجدد به طور کلی موجب کاهش ناچیز در رشد شرکتها میشود که این کاهش را میتوان به علت تاثیر منفی ارائه مجدد بر رشد تامین مالی خارجی شرکتها دانست و بدین صورت فرض اول تحقیق مورد پذیرش قرار می گیرد.
۴-۳-۴- مدل دوم
در این بخش به آزمون فرضیه دوم تحقیق به شرح زیر پرداخته شده است:
فرضیه دوم:“ نرخ رشد تامین مالی خارجی در شرکتهایی که به علت وجود تخلفات مالی، صورتهای مالی را تجدید ارائه می‌کنند، در مقایسه با شرکتهایی که ارائه مجدد را به دلایلی غیر از تخلفات مالی انجام داده‌اند، کمتر می‌باشد.”
مدل دوم رگرسیون به صورت زیر است:
EFGit = β۰+ β۱ DIVit /TAit + β۲ NIit/NSit + β۳ NSit /NFAit + β۴ LOG-TAit + β۵ LTDit /TAit + β۶ NFAit /TAit + β۷ Qit ۸ POSTit + β۹ NON-FRAUDit ۱۰ POST *NON-FRAUDit + β۱۱ FRAUDit ۱۲ POST *FRAUDit + εit,
در ادامه مدل فوق برای۳ متغیر نرخ ‌ رشد تامین مالی خارجی برازش شده و پس از برازش مدل، آزمون معنی‌دار بودن ضرایب انجام می‌شود و در پایان نیز پیش‌فرض‌های مدل بررسی خواهد شد و با بهره گرفتن از نتایج فرضیه آزمون می‌شود:
پایان نامه - مقاله - پروژه
۴-۳-۴-۱- نرخ رشد تامین مالی خارجی (EXCESS-IG)
در این حالت متغیر وابسته را EXCESS-IG در نظر می‌گیریم. نتایج به صورت زیر هستند:
خلاصه نتایج مدل شامل مقدارضریب تعیین، تعدیل شده و همچنین انحراف استاندارد بدست آمده برای هر مدل رگرسیونی و برآورد ضرایب مدل و آزمون معنی‌دار بودن آنها در جدول زیر ارائه شده است که در آن مقدار ضریب تعیین و تعدیل شده نشان داده شده و ضریب تعیین نشان‌دهنده این موضوع است که تغییرات ناشی از رگرسیون چه درصدی از تغییرات کل را به خود اختصاص می‌دهد. هرگاه در مدل رگرسیون هر ضریب معنی‌دار نشود بدین معنی است که در مدل رگرسیون آن متغیر بر روی متغیر وابسته اثر ندارد که این آزمون با بهره گرفتن از بدست آمده در جدول که در مقابل هر ضریب نوشته شده انجام می‌شود بدین صورت که اگر کمتر از باشد ضریب معنی‌دار شود و اگر بیشتر از باشد ضریب معنی‌دار نمی‌شود.
جدول ۴-۱۶: خلاصه نتایج مدل رگرسیونی

 

متغیر ضریب مقدار انحراف استاندارد آماره  
ثابت مدل   ۲٫۸۸۱- ۴٫۸۴۰ ۰٫۵۹۵- ۰٫۵۵۲
DIV/TA   ۴٫۵۱۶- ۴٫۷۶۸ ۰٫۹۴۷- ۰٫۳۴۵
NI/NS   ۰٫۰۴۵- ۰٫۰۷۰ ۰٫۶۵۱- ۰٫۵۱۶
NS/NFA   ۰٫۰۲۷- ۰٫۰۸۵
موضوعات: بدون موضوع
[جمعه 1400-07-23] [ 11:45:00 ق.ظ ]