در فصل چهارم گزارش تحقیق، توصیف نمونه آماری، توصیف یافته ها، تحلیل پیش فرض ها، تحلیل روابط بین متغیرها و نهایتاً تعمیم یافته ها از نمونه تصادفی به جامعه آماری مطرح شده است. پیش فرض های مورد ارزیابی به تبع تحقیقات مرتبط یا مشابه، بر مبنای استفاده از رگرسیون خطی مرکب به منظور تعیین رابطه بین متغیرها موردبررسی قرار گرفته اند. به منظور داده پردازی اولیه از نرم افزار اکسل و در راستای توصیف یا تحلیل یافته ها از نرم افزار آماری EVIEWS بهره گرفته شده است.

در این فصل بر مبنای نتایج به دست آمده در فصل چهارم و به طورکلی فصول قبل به خلاصه یافته ها، نتیجه گیری و پیشنهادهای تحقیق اشاره شده است.

در ابتدا خلاصه ای از تحقیق مطرح گردیده و طی آن به موضوع و روش تحقیق و نهایتاً بدون اشاره به فرضیات به نتایج و دستاوردهای تحقیق حاضر اشاره شده است. سپس در بخشی به عنوان نتیجه گیری، فرضیات تحقیق مطرح و با شرح مختصری از پردازش آماری مربوطه به جمع بندی و نتیجه گیری نسبت به فرضیات تحقیق مبادرت شده است. در ادامه پیشنهادهای تحقیق در دو بخش توصیه های کاربردی برای قلمرو تحقیق مبتنی بر یافته ها و در بخش دوم رهنمودهایی به دیگر محققین جهت انجام تحقیقات مرتبط عنوان شده است. در انتهای این فصل به محدودیت های تحقیق که به نوعی اعتبار یا قابلیت تعمیم نتایج تحقیق را با تردید مواجه ساخته است، بیان شده است.

برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت zusa.ir مراجعه نمایید.

 

خلاصه یافته ها

هدف از این تحقیق تعیین ارزیابی رابطه بین کیفیت اقلام تعهدی، فرصت رشد، جریان وجه نقد استاندارد با بدهی بانکی در بورس اوراق بهادار تهران بوده است. به همین دلیل در این پژوهش از متغیر بدهی بانکی شرکت به عنوان متغیر وابسته و از متغیرهای کیفیت اقلام تعهدی، فرصت رشد، جریان وجه نقد استاندارد به عنوان متغیر مستقل استفاده شده است. در این تحقیق جامعه آماری عبارت از شرکت های منتخب بورسی با دوره مالی منتهی به ۲۹ اسفند، عدم تعلق به شرکت های واسطه ای و سرمایه گذاری، فعال در دوره بررسی با اطلاعات در دسترس تعریف شده و بر مبنای جدول مورگان حجم نمونه تصادفی تعیین و به روش تصادفی ساده از آن ۱۱۰ شرکت انتخاب شده است.

داده های تاریخی مربوط به نمونه تصادفی از نرم افزارهای بورسی و در صورت لزوم با مراجعه به صورت های مالی مربوطه گردآوری شده است. محدوده زمانی بررسی داده های عملکردی سال های مالی ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۱ به عنوان یک دوره ۵ ساله تعریف شده است. توصیف داده ها یا متغیرهای تحقیق نشان داد که:

۱) بدهی بانکی در شرکت های نمونه به طور نسبی اقلاً ۰۰۰/۰ حداکثر ۲۵/۲۲ بوده است. متوسط بدهی بانکی ۲۲۰/۰ با انحراف معیار ۱۲۲/۱ بوده است.

۲) فرصت رشد در شرکت های نمونه به طور نسبی اقلاً ۳۷۵/۰ و حداکثر برابر ۲۸/۹ بوده است. مقدار متوسط آن ۳۴/۱ با انحراف معیار ۶۹۱/۰ بوده است.

۳) جریان وجه نقد استاندارد شرکت در بین شرکت های نمونه به مرتبه اقلاً ۳۰۹۸۱۷۹- و حداکثر برابر ۲۱۷۴۶۸۶۸ بوده است. مقدار متوسط آن در بین شرکت ها ۱۱/۷۲۰۰۷-با انحراف معیار ۱۸۴۳۴۲۰ مرتبه بوده است.

۴) کیفیت اقلام تعهدی شرکت در بین شرکت های نمونه اقلاً ۰۰۰۵/۰ و حداکثر برابر ۰۱۰/۰ بوده است. مقدار متوسط آن در بین شرکت ها ۰۰۱۱/۰ با انحراف معیار ۰۰۴۵/۰ بوده است.

۵) امتیاز آلتمن، در شرکت های نمونه اقلاً ۰۷۹/۰ و حداکثر برابر ۳۳/۴۵۲ بوده است. مقدار متوسط آن در بین شرکت ها ۴۶/۱۳ با انحراف معیار ۱۰/۴۷ بوده است.

بر مبنای محاسبات انجام شده در ارزیابی استقلال خطی متغیرهای مستقل طبق جدول شماره ۴-۱۰ ملاحظه می شود که کلیه ضرایب همبستگی محاسبه شده به ازای متغیرهای مستقل چهار گانه، در همه موارد به سمت صفر میل کرده و در فاصله بین ۰۰۶/۰- تا ۰۴۵/۰ قرار گرفته اند. لذا می توان همبستگی های به دست آمده را قابل اغماض فرض کرده و فرض استقلال خطی متغیرهای مستقل را از یکدیگر پذیرفت.

بر مبنای نتایج مربوط به برآورد پارامترهای رگرسیونی به شرحی که در جدول ۴-۱۴ خلاصه شده است، می توان نوع ارتباط بین هریک از متغیرهای مستقل را با متغیر وابسته بدهی بانکی شرکت تفسیر کرد. به عنوان یک قاعده کلی در مواردی که ضریب برآوردی یا شیب متغیر مستقل مثبت بوده بین متغیر مستقل مربوطه و متغیر وابسته رابطه مستقیم و در حالتی که شیب برآوردی منفی و کوچک تر از صفر برآورد شده است حاکی از وجود رابطه معکوس بین متغیرهای مستقل و تابعی بوده است. با توجه به این قاعده کلی و علامت های ضرایب یا شیب های برآوردی، نوع ارتباط بین متغیرها به صورت زیر تعیین شده است:

۱) رابطه بین فرصت رشد و بدهی بانکی شرکت: “بین فرصت رشد در شرکت های نمونه تصادفی و میزان بدهی بانکی رابطه معکوسی وجود داشته است. سطح معنی دار آن که در ستون آخر آورده شده و متناظر با آماره تی استیودنت می باشد، برابر با ۰۰۰/۰ و کمتر از پنج و یک درصد می باشد. لذا فرض H0 مبنی بر فقدان رابطه خطی بین فرصت رشد و بدهی بانکی شرکت در جامعه آماری یا شرکت های منتخب بورس اوراق بهادار تهران رد شده است. به عبارتی در سطح ۹۵ و ۹۹ درصد اطمینان فرض H1 مبنی بر وجود رابطه خطی بین فرصت رشد و بدهی بانکی شرکت پذیرفته شده است.

۲) رابطه بین جریان وجه نقد استاندارد و بدهی بانکی شرکت: “بین جریان وجه نقد استاندارد و بدهی بانکی رابطه مستقیمی وجود داشته است. سطح معنی دار آن که در ستون آخر آورده شده و متناظر با آماره تی استیودنت می باشد، برابر با ۰۰۰/۰ و کمتر از پنج و یک درصد می باشد. لذا فرض H0 مبنی بر فقدان رابطه خطی بین جریان وجه نقد استاندارد و بدهی بانکی شرکت در جامعه آماری یا شرکت های منتخب بورس اوراق بهادار تهران رد شده است. به عبارتی در سطح ۹۵ و ۹۹ درصد اطمینان فرض H1 مبنی بر وجود رابطه خطی بین جریان وجه نقد استاندارد و بدهی بانکی شرکت پذیرفته شده است.

۳) رابطه بین کیفیت اقلام تعهدی و بدهی بانکی شرکت: “بین کیفیت اقلام تعهدی در شرکت های نمونه تصادفی و میزان بدهی بانکی شرکت رابطه مستقیمی وجود داشته است. سطح معنی دار آن که در ستون آخر آورده شده و متناظر با آماره تی استیودنت می باشد، برابر با ۶۲۷/۰ و بیشتر از پنج درصد می باشد. لذا فرض H0 مبنی بر فقدان رابطه خطی بین کیفیت اقلام تعهدی با بدهی بانکی شرکت در جامعه آماری یا شرکت های منتخب بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شده است. به عبارتی در سطح ۹۵ درصد اطمینان فرض H1 مبنی بر وجود رابطه خطی بین کیفیت اقلام تعهدی با بدهی بانکی شرکت رد شده است.

۴) رابطه بین معیار ورشکستگی آلتمن و بدهی بانکی شرکت: “بین معیار ورشکستگی آلتمن در شرکت های نمونه تصادفی و میزان بدهی بانکی شرکت رابطه مستقیمی وجود داشته است. سطح معنی دار آن که در ستون آخر آورده شده و متناظر با آماره تی استیودنت می باشد، برابر با ۰۰۰/۰ و کمتر از پنج و یک درصد می باشد. لذا فرض H0 مبنی بر فقدان رابطه خطی بین معیار آلتمن شرکت با میزان بدهی بانکی در جامعه آماری یا شرکت های منتخب بورس اوراق بهادار تهران رد شده است. به عبارتی در سطح ۹۵ و ۹۹ درصد اطمینان فرض H1 مبنی بر وجود رابطه خطی بین معیار آلتمن شرکت و میزان بدهی بانکی شرکت پذیرفته شده است.

در تحقیقی مشابه بالستا و همکاران (۲۰۱۴) در پژوهش خود به بررسی ارتباط بین اقلام تعهدی و رشد شرکت و جریان وجه نقد استاندارد با میزان بدهی بانکی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار اسپانیا با بهره گرفتن از داده های تابلویی پرداخت. نتایج نشان می دهد ارتباط مثبت معناداری بین کیفیت اقلام تعهدی و بدهی بانک ها، وجود دارد؛ و این رابطه مثبت حتی زمانی که عوامل دیگر کنترل شدند، نیز کماکان برقرار هست که از پاره ای جهات با پژوهش حاضر سازگار نمی باشد، عمده ترین علت تفاوت در نتایج حاصل از دو پژوهش را می توان بافت متفاوت بازار سرمایه دو کشور اسپانیا و ایران دانست.

حیدر زاده (۱۳۸۶) نیز در تحقیقی با عنوان ارزیابی توان بازپرداخت تعهدات مشتریان از طریق به کارگیری مدل Z-SCORE آلتمن به این نتیجه رسید که بین مدل آلتمن و توان بازپرداخت تعهدات توسط مشتریان ارتباط معناداری وجود دارد که با نتایج حاصل از تحقیق حاضر سازگار می باشد.

نتیجه گیری

در این پژوهش، در راستای ارزیابی رابطه بین کیفیت اقلام تعهدی، فرصت رشد، جریان وجه نقد استاندارد با بدهی بانکی شرکت ها،۱۱۰ شرکت در بین شرکت های فعال در بورس اوراق بهادار تهران انتخاب و داده های مالی آن ها، جمع آوری شده است.

بر اساس فرضیه های فرعی اقداماتی به شرح زیر انجام شده است:

۱) بین فرصت رشد و بدهی بانکی در قلمرو تحقیق رابطه وجود دارد: “بین فرصت رشد در شرکت های نمونه تصادفی و میزان بدهی بانکی رابطه معکوسی وجود داشته است. سطح معنی دار آن که در ستون آخر آورده شده و متناظر با آماره تی استیودنت می باشد، برابر با ۰۰۰/۰ و کمتر از پنج و یک درصد می باشد. لذا فرض H0 مبنی بر فقدان رابطه خطی بین فرصت رشد و بدهی بانکی شرکت در جامعه آماری یا شرکت های منتخب بورس اوراق بهادار تهران رد شده است. به عبارتی در سطح ۹۵ و ۹۹ درصد اطمینان فرض H1 مبنی بر وجود رابطه خطی بین فرصت رشد و بدهی بانکی شرکت پذیرفته شده است.

۲) بین جریان وجه نقد استاندارد و بدهی بانکی در قلمرو تحقیق رابطه وجود دارد: “بین جریان وجه نقد استاندارد و بدهی بانکی رابطه مستقیمی وجود داشته است. سطح معنی دار آن که در ستون آخر آورده شده و متناظر با آماره تی استیودنت می باشد، برابر با ۰۰۰/۰ و کمتر از پنج و یک درصد می باشد. لذا فرض H0 مبنی بر فقدان رابطه خطی بین جریان وجه نقد استاندارد و بدهی بانکی شرکت در جامعه آماری یا شرکت های منتخب بورس اوراق بهادار تهران رد شده است. به عبارتی در سطح ۹۵ و ۹۹ درصد اطمینان فرض H1 مبنی بر وجود رابطه خطی بین جریان وجه نقد استاندارد و بدهی بانکی شرکت پذیرفته شده است.

۳) بین کیفیت اقلام تعهدی و بدهی بانکی شرکت در قلمرو تحقیق رابطه وجود دارد: “بین کیفیت اقلام تعهدی در شرکت های نمونه تصادفی و میزان بدهی بانکی شرکت رابطه مستقیمی وجود داشته است. سطح معنی دار آن که در ستون آخر آورده شده و متناظر با آماره تی استیودنت می باشد، برابر با ۶۲۷/۰ و بیشتر از پنج درصد می باشد. لذا فرض H0 مبنی بر فقدان رابطه خطی بین کیفیت اقلام تعهدی با بدهی بانکی شرکت در جامعه آماری یا شرکت های منتخب بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شده است. به عبارتی در سطح ۹۵ درصد اطمینان فرض H1 مبنی بر وجود رابطه خطی بین کیفیت اقلام تعهدی با بدهی بانکی شرکت رد شده است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

جدول (۵-۱): خلاصه نتایج پژوهش
متغیرشرح بدهی بانکی فرصت رشد جریان وجه نقد استاندارد کیفیت اقلام تعهدی معیار آلتمن  
متوسط متغیر ۲۲۰/۰ ۳۴/۱ ۱۱/۷۲۰۰۷- ۰۰۱۱/۰ ۴۶/۱۳  
نرمال بودن توزیع متغیر توزیع نرمال نیست توزیع نرمال نیست توزیع نرمال نیست توزیع نرمال نیست توزیع نرمال نیست  
ضریب متغیر ۳۱۶/۱- ۲۵۵/۰ ۰۱۳/۰ ۵۹۶/۰  
وجود رابطه خطی با بدهی بانکی وجود رابطه خطی وجود رابطه خطی عدم وجود رابطه خطی وجود رابطه خطی  
نوع رابطه با بدهی بانکی رابطه معکوس دارد. رابطه مستقیم دارد. رابطه مستقیم دارد. رابطه مستقیم دارد.  

نتایج برآورد رگرسیونی حاکی از این است که بین فرصت رشد و جریان وجه نقد استاندارد به عنوان متغیر مستقل اصلی رابطه معنادار و بین معیار آلتمن با بدهی بانکی شرکت به عنوان سایر متغیرهای مستقل رابطه مستقیمی وجود داشته است.

پیشنهادها

پیشنهادهای کاربردی

در این پژوهش پیشنهادهای کاربردی به شرح زیر ارائه می شود؛ که انتخاب هر یک موارد نیاز به صرف زمان و تجربه در مورد آشنایی با متغیرهای حسابداری و بدهی بانکی شرکت دارد. ولی این پژوهش پیشنهاد می کند که ترکیبی از موارد زیر برای شرکت ها استفاده شود:

حسابداری

    1. نتایج نشان داد که جریان وجه نقد استاندارد و فرصت رشد، دارای منافع اطلاعاتی می باشد و موجب تغییر بدهی های بانکی می شود و بدان معنا که وجود عدم تقارن اطلاعاتی بین اعتباردهندگان و مدیران موجب محدودیت در تأمین مالی می شود که این امر موجب تغییر در بدهی بانکی شده، لذا به دانشجویان، پژوهش گران پیشنهاد می شود با ادامه ی چنین پژوهش هایی موجب شفاف نمودن عوامل مؤثر بر بدهی بانکی در بازار سرمایه شوند.
    2. با توجه به نتایج پژوهش، بین کیفیت اقلام تعهدی و بدهی بانکی، رابطه معناداری یافت نشد، علت می تواند در عدم تأکید سهامداران، سرمایه گذاران و وام دهندگان فعال در بازار سرمایه ایران بر کیفیت اقلام مندرج در گزارش های مالی منتشره و اتکای صرف بر کمیت اقلام مندرج در آن ها به ویژه میزان سود ابرازی یا جمع دارایی های ثابت شرکت از یک سو و عدم وجود سنجه ای برای ارزیابی کیفیت این اقلام براثر ضعف و سطحی بودن سازوکارهای نظارتی نهادهای موجود، شامل سازمان بورس اوراق بهادار و مؤسسات حسابرسی معتمد آن از سوی دیگر، احتمالاً موجب می گردد تا در عمل توجه لازم بر اصل مسئله گزارشگری اقلام تعهدی و درنتیجه، کیفیت آن وجود نداشته و این گزارش ها بیشتر جنبه تشریفاتی و نه کاربردی پیداکرده باشند با عنایت به فقدان این حلقه بسیار تأثیرگذار در زنجیره روابط کیفیت اقلام تعهدی و بدهی بانکی در بازار سرمایه ایران، نبود ارتباط میان این دو متغیر قابل توجیه است، لذا با توجه به مطالب مذکور؛ به سرمایه گذاران، سهامداران و مدیران پیشنهاد می شود، که با مفهوم کیفیت اقلام تعهدی بیشتر آشنا شده و در تصمیم گیری های خود به آن توجه داشته باشند.

تصویر درباره بازار سهام (بورس اوراق بهادار)

  1. با توجه به پذیرش فرضیات این تحقیق که تأکید بر این دارد معیار ورشکستگی آلتمن بر بدهی بانکی شرکت ها در ایران تأثیر معنی داری دارد و برای فعالان اطلاعات مفیدی به شمار می رود. پیشنهاد می شود عامل فوق برای بررسی بدهی شرکت مورداستفاده و استناد قرار گیرد. این یافته ها می تواند برای سیاست گذاران بازار سرمایه در تدوین مقررات برای استقرار و تقویت نقش بحران مالی مفید بوده، همچنین برای سرمایه گذاران در ارائه مبنایی برای تعیین سطح بهینه بدهی بانکی شرکت ها سودمند باشد.

پیشنهادها برای تحقیقات آتی

  1. رابطه بین دیگر عوامل مؤثر بر بدهی بانکی (مثل بحران مالی، نرخ بهره و…) شرکت ها مورد ارزیابی قرار گیرد.
  2. بررسی ارتباط وجود متغیرهای مالی و غیرمالی مؤثر بر بدهی بانکی
  3. در این پژوهش، اثرات نوع صنعت در نظر گرفته نشده است. با توجه به احتمال متفاوت بودن شدت و ضعف روابط مشاهده شده در صنایع مختلف، تفاوت صنعت باید در تفسیر نتایج مورد ملاحظه قرار گیرد.
  4. بررسی ارتباط ساختار حاکمیت شرکتی و بدهی بانکی
  5. بررسی ارتباط کیفیت گزارشگری مالی و بدهی بانکی
  6. پیشنهاد می شود در تحقیقات آینده، رابطه ی متغیرهای مستقلی همچون فنّاوری و تورم با بدهی بانکی در هر صنعت موردمطالعه قرار بگیرد.
  7. استفاده از روش تجزیه وتحلیل نسبت ها در پیش بینی بحران مالی شرکت ها و بررسی اینکه بحران مالی بر بدهی بانکی تأثیرگذار است، به محققین آینده توصیه می گردد.
  8. روش رگرسیون استفاده شده در این تحقیق، جهت پیش بینی رابطه ی متغیرها، روش رگرسیون خطی بوده است، پیشنهاد می شود در تحقیقات آتی از روش معادله غیرخطی، درجه ی دوم، لگاریتمی و … استفاده شود.

محدودیت های تحقیق

در این تحقیق علیرغم اینکه سعی گردید تا محدودیت های تحقیق تا حد امکان برطرف گردد ولی تحقیق حاضر نیز مانند دیگر پژوهش های تجربی داخلی که در حوزه حسابداری انجام می شوند دارای محدودیت هایی است که به شرح زیر می باشد:

    1. اطلاعات این پژوهش بر اساس اظهارات شرکت ها در مورد صورت های مالی جمع آوری شده است، لذا این پژوهش از محدودیت هایی که بر روی پژوهش های اظهاری وارد است مبری نمی باشد.
    2. این پژوهش بر مطالعه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران مبتنی است لذا نتایج آن قابل تعمیم به شرکت های دیگر که در این بورس پذیرفته نشده اند؛ به دلیل عدم وجود قوانین، نمی باشد.
    3. اثرات ناشی از تفاوت در روش های حسابداری در اندازه گیری و گزارش رویدادهای مالی، ممکن است بر نتایج اثر گذارد که تعدیلی از این بابت صورت نگرفته است.
    4. بی توجهی به سایر عوامل اختصاصی شرکت نظیر ویژگی های تجاری و مدیریتی و عوامل کلان اقتصادی که احتمال تأثیر بر بدهی بانکی دارد، از محدودیت های این پژوهش است.

عکس مرتبط با اقتصاد

  1. برای محاسبه متغیر ورشکستگی از روش آلتمن استفاده شده که این روش به دلیل استفاده از داده های تاریخی و از طرفی ارزش روز قابل توجه برخی دارایی های ثابت در صورت های مالی، پژوهش را با محدودیت هایی مواجه نموده است.

منابع :

منابع فارسی

  1. آذری پناه، ش. شمس، م،” بررسی ارتباط بین احتمال نکول و ساختار سرمایه با بهره گرفتن از مدل روش پنل دیتا “فصلنامه علمی پژوهشی. دانش مالی تحلیل اوراق بهادار. سال ششم، شماره هجدهم. تابستان ۱۳۹۲
  2. ثقفی، ع، محمدی، ا،۱۳۹۱، جریان های نقدی آتی، اقلام تعهدی غیرعادی و ریسک ورشکستگی، پژوهش های حسابداری مالی، دوره ۴, شماره ۳ (۱۳); از صفحه ۱ تا صفحه ۱۲٫
  3. جمالیان پور، م، ثقفی، ع،۱۳۹۲، اقلام تعهدی غیرمنتظره، انحراف پایداری سود و بحران مالی، دانش حسابداری، دوره ۴, شماره ۱۲; از صفحه ۷ تا صفحه ۳۳٫
  4. حاجی ابراهیمی، ر، ۱۳۸۷، “بررسی تأثیر هموارسازی سود بر محتوی اطلاعاتی سود شرکت های پذیرفته در بورس اوراق بهادار تهران “، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشکده مدیریت دانشگاه تهران.
  5. حقیقت، ح، بختیاری، م،۱۳۹۰، بررسی محتوای اطلاعاتی افزاینده اقلام تعهدی خلاف قاعده در مقایسه با جریانات نقدی عملیاتی، تحقیقات حسابداری، دوره ۳, شماره ۹; از صفحه ۸۸ تا صفحه ۱۰۳٫
  6. حیدر زاد، ع،” ارزیابی توان بازپرداخت تعهدات مشتریان از طریق به کارگیری مدل Z-SCORE آلتمن (موردمطالعه بانک ملت سال ۸۵-۷۶)”پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه علامه طباطبایی تهران ۱۳۸۶
  7. خدائی وله زاقرد. م. قلمی باویل علیایی. س ” بررسی عوامل کلیدی مؤثر بر ریسک نکول بانک های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران ” بورس اوراق بهادار سال ششم بهار ۱۳۹۲ شماره ۲۱
  8. خواجه پور، ع، گرجی زاده، د،۱۳۹۱، بررسی رابطه بین اقلام تعهدی، نقدی عملیاتی و ارزش دفتری باارزش بازار سهام، پژوهشگر (مدیریت), دوره ۹, شماره ویژه نامه; از صفحه ۱ تا صفحه ۱۵٫
  9. خواجوی، ش، بایزیدی، ا، جبار زاده کنگر لویی، س،۱۳۹۱، بررسی رابطه بین کیفیت اقلام تعهدی و میزان نگهداری دارایی های نقدی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، دانش حسابداری، دوره ۳, شماره ۹; از صفحه ۵۵ تا صفحه ۷۸٫
  10. خوانساری، ر، فلاح شمس، م.۱۳۸۹، ارزیابی کاربرد مدل ساختاری پیش بینی نکول شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران. فصلنامه تحقیقات مالی. شماره ۲۸٫
  11. سینایی، ح، رشیدی زاد، ف،۱۳۸۹، بررسی ارتباط بین تغییرات سهم بازار باارزش گذاری عایدات و فرصت های رشد آتی شرکت ما، بررسی های حسابداری و حسابرسی، دوره ۱۷, شماره ۵۹; از صفحه ۳۱ تا صفحه ۴۶٫
  12. شیخی، م،”قابلیت نسبت های مالی در پیش بینی ورشکستگی شرکت های عدم تأدیه تسهیلات اعطائی بر اساس مدل آلتمن “پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اراک،۱۳۸۹
  13. شیرین بخش ماسوله، ش، یوسفی، ن، قربان زاد، ج،  “بررسی عوامل مؤثر بر احتمال عدم بازپرداخت تسهیلات اعتباری بانک ها (مطالعه موردی مشتریان حقوقی بانک توسعه صادرات ایران “دانش مالی تحلیل اوراق بهادار مطالعات مالی:   زمستان ۱۳۹۰, دوره  ۴, شماره  ۱۲; از صفحه ۱۱۱ تا صفحه ۱۳۷٫
  14. صمدی؛ س. سهیلی؛ س. کبیری پور؛ و “تحلیل تأثیر فرصت های رشد بر اهرم مالی شرکت های پذیرفته شده “دوره ۵، شماره ۱، تابستان ۱۳۹۲، صفحه ۱۴۱-۱۶۸
  15. عارف منش، ز. ۱۳۸۵، “بررسی هموارسازی سود در شرکت های پذیرفته در بورس اوراق بهادار تهران “، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشکده مدیریت دانشگاه تهران.
  16. غلامعلی، غ،۱۳۸۴، ” بررسی تطبیقی شاخص پیش بینی توقف ورشکستگی آلتمن و نسبت های مالی معین در پیش بینی عدم تأدیه تسهیلات اعطایی “، پایان نامه کارشناسی ارشد، موسسه عالی بانکداری، بانک مرکزی ج.ا.ا.
  17. فخاری، ح، تقوی، س،۱۳۸۸، کیفیت اقلام تعهدی و مانده وجه نقد، بررسی های حسابداری و حسابرسی، دوره ۱۶, شماره ۵۷; از صفحه ۶۹ تا صفحه ۸۴٫
  18. فخاری، ح، رسولی، ش،۱۳۹۲، بررسی اثر محافظه کاری و کیفیت اقلام تعهدی بر کارایی ” فصلنامه پژوهش های تجربی حسابداری. سال دوم، شماره ۴ (پیاپی ۸)، تابستان ۱۳۹۲
  19. قناتی. م،” بررسی ارتباط بین متغیرهای عدم اطمینان در جریان وجه نقد، ترکیب سرمایه، فرصت های سرمایه گذاری بر سیاست پرداخت سود و در بورس اوراق بهادار تهران ” پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشگاه آزاد اراک ۱۳۸۹٫
  20. کیمیاگری، م، امینی، م، طباطبایی آرانی، ح، حسینی، ل، (۱۳۹۱)، مدل ریسک اعتباری بازپرداخت تسهیلات مشتریان اعتباری بانک (موردی حوزه شهرضا بانک ملی ایران)، نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع
  21. کریمی، ف.اخلاقی، ح.رضایی مهر، ف،”بررسی تأثیر فرصت رشد و اهرم مالی بر تصمیمات سرمایه گذاری “فصلنامه علمی پژوهشی حسابداری مالی، سال دوم.۱۳۸۹
  22. محمودآبادی، ح، منصوری، ش،۱۳۹۰، نقش اقلام تعهدی اختیاری و غیر اختیاری در پیش بینی جریان های نقدی عملیاتی آتی، حسابداری مالی، دوره ۳, شماره ۱۰; از صفحه ۱ تا صفحه ۱۷٫
  23. نوروش، ا و ابراهیمی کردلر، ع، ۱۳۸۸، بررسی و تبیین رابطه ترکیب سهامداران با تقارن »اطلاعات و سودمندی معیارهای حسابداری، « عملکرد بررسی های حسابداری و حسابرسی، ش ۴۲، صص ۹۷ -۱۲۸

منابع انگلیسی

  1. Aghion, P, M. Dewatripont, and P. Rey, ( 1999), “Competition, Financial Discipline, and Growth,”Review of Economic Studies, 66, 825-852
  2. Agrawal, A., Jayaraman, N., ( 1996). “The dividend policies of all-equity firms: a direct test of the free cash flow theory”. Managerial and Decision Economics 15, 139–۱۴۸
  3. Castro, Vítor (2013) Macroeconomic determinants of The credit risk in the banking system: The case of the GIPSI, Economic Modeling, 31, 672-683
  4. Chambers, D. (2005). “Earnings persistence and The accrual anomaly”,Working Paper, March, PP. 1-38, ssrn.com.
  5. Compello, M., (2005), “Debt financing: Does it boot or Hurt firm performance in product markets?Journalof Financial Economics, 82(6). Pp. 135-172
  6. Da Silva,Marcos Soares, Divino,Jose Angelo (2013)The role of banking regulation in an economy under credit risk and liquidity shock, North American Journalof Economics and Finance, available at SciVerse ScienceDirect
  7. Dechow, P. and I.Dichev (2002). “The quality of accruals and Earnings the role of Accruals in estimation errors”, The Accounting Review, 77 PP. 35-59.
  8. Faulkender,M.,and R. Wang,2006″Corporate financial policy and The value of cash”,Journalof Finance 61
  9. Florackis, C. (2008), “Agency costs and Corporate governance mechanisms: Evidence for UK firms” International Journalof Managerial Finance, Vol. 4, pp. 37-59.
  10. Garcia-Teruel,P.J.,and P.Martinez-solano,2008,”On the determinants of SME cash holdings:”evidence from Spain,Journalof Business Finance and Accounting 35.
  11. Garcia-Teruel, P.J.,P. Martinez-Solano,J.P.Sanchez-Ballesta,2008,”Accruals quality and Corporate cash holdings “,Accounting and Finance 49
  12. Lev, B. & Nissim, D. (2004). Taxable Income,Future Earnings,and Equity Values, Accounting Review, 79 (4), 1039-1074.
  13. Marchica,m. R, Mura, Financial flexibility and Investment decisions, ssrn.com , September 2010
  14. Park Kwangmin, Jang SooCheong (Shawn) Capital Structure, Free cash flow, Diversification and Firm performance:A holistic analysis Journalof Hospitality Management International Journalof Hospitality Management 33 (2013) 51–۶۳
  15. Pedro J. Garcia-Teruel , Pedro Martinez-Solano , Juan Pedro Sanchez-Ballesta “Growth opportunities, ,Accruals quality, Standardized cash flow and Bank debt” Journalof Banking & Finance , No 38 (2014) 186–۱۹۳
  16. Sung C. Bae., ( 2009). “On the Interactions of Financing and Investment Decisions.” Managerial Finance ۳۵ (No 8 ), 691- 699.
  17. Zeitun, R. and G. G. Tian. (2007). Capital structure and corporate performance:Evidence from Jordan. The Australasian Accounting Business & Finance Journal, 1 (4), 40-61.

منابع اینترنتی

  1. Irbourse.com
  2. SSRN.com
  3. sid.ir

پیوست ها:

پیوست الف: خروجی های نرم افزار Eviews

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  FR VNE KAT Z
Mean ۱٫۳۴۶۵۰۷ -۷۲۰۰۷٫۱۱ ۰٫۰۰۱۱۱۳ ۱۳٫۴۶۲۵۲
Median ۱٫۱۵۲۱۹۳ -۳۶۸۱۶٫۸۴ ۱٫۷۷E-05 ۲٫۲۳۰۶۶۵
Maximum ۹٫۲۸۱۱۶۸ ۲۱۷۴۶۸۶۸ ۰٫۰۱۰۸۷۰ ۴۵۲٫۳۳۴۶
Minimum ۰٫۳۷۵۲۹۹ -۳۰۹۸۱۷۹٫ ۰٫۰۰۰۰۵۷ ۰٫۰۷۹۱۷۳
Std. Dev. ۰٫۶۹۱۶۳۸ ۱۸۴۳۴۲۰٫ ۰٫۰۰۴۵۲۸ ۴۷٫۱۰۷۶۰
Skewness ۴٫۸۸۵۴۹۴ ۴٫۹۸۸۳۸۸ ۱۶٫۱۵۷۶۹ ۵٫۹۶۶۴۲۵
Kurtosis ۴۶٫۸۰۰۵۳ ۴۸٫۸۳۷۲۰ ۳۱۷٫۷۰۱۲ ۴۱٫۶۳۱۰۰
Jarque-Bera ۴۶۱۵۳٫۲۲ ۵۰۴۳۰٫۰۶ ۲۲۹۳۵۲۶٫ ۳۷۴۶۲٫۹۶
Probability ۰٫۰۰۰۰۰۰ ۰٫۰۰۰۰۰۰ ۰٫۰۰۰۰۰۰ ۰٫۰۰۰۰۰۰
Sum ۷۴۰٫۵۷۸۸ -۳۹۶۰۳۹۰۸ ۰٫۰۶۲۱۵۵ ۷۴۰۴٫۳۸۴
Sum Sq. Dev. ۲۶۲٫۶۲۱۰ ۱٫۸۷E+15 ۰٫۰۰۰۱۵۳ ۱۲۱۸۳۰۰٫
Observations ۵۵۰ ۵۵۰ ۵۵۰ ۵۵۰

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  BB
Mean ۰٫۲۲۰۲۴۸
Median ۰٫۰۲۵۰۲۱
Maximum ۲۲٫۲۵۳۸۸
Minimum ۰٫۰۰۰۰۰۰
Std. Dev. ۱٫۱۲۲۲۹۳
Skewness ۱۵٫۲۵۰۴۳
Kurtosis ۲۸۰٫۹۵۴۰
Jarque-Bera ۱۷۸۸۵۶۷٫
Probability ۰٫۰۰۰۰۰۰
Sum ۱۲۰٫۹۱۶۳
Sum Sq. Dev. ۶۹۰٫۲۲۸۳
Observations ۵۵۰

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  LNBB LNFR LNVNE LNKAT LNZ
Mean ۰٫۸۰۶۴۵۹ ۰٫۲۱۷۱۴۶ ۱۱٫۶۷۷۱۳ -۱۰٫۸۱۲۴۹ ۰٫۹۸۶۴۸۹
Median ۰٫۸۴۷۶۴۷ ۰٫۱۴۱۶۶۷ ۱۱٫۳۰۸۲۲ -۱۰٫۹۴۴۰۳ ۰٫۸۰۲۲۹۸
Maximum ۱٫۶۷۷۷۵۴ ۲٫۲۲۷۹۸۷ ۱۶٫۸۹۴۹۸ -۴٫۵۲۱۷۹۳ ۶٫۱۱۴۴۲۲
Minimum ۰٫۱۳۷۶۷۰ -۰٫۹۸۰۰۳۳ ۶٫۸۵۳۰۳۵ -۱۶٫۹۶۹۷۵ -۲٫۵۳۶۱۱۹
Std. Dev. ۱٫۶۳۶۷۹۲ ۰٫۳۷۲۷۷۶ ۱٫۹۷۴۲۳۹ ۱٫۷۹۱۶۷۷ ۱٫۵۰۶۶۰۷
Skewness -۰٫۰۷۳۸۹۰ ۱٫۰۱۱۷۵۲ ۰٫۲۶۳۲۴۴ ۰٫۰۴۲۲۵۲ ۰٫۸۳۸۵۲۴
Kurtosis ۰٫۷۴۷۲۸۴ ۱٫۲۷۱۲۰۵ ۰٫۴۹۹۲۸۴ ۳٫۵۲۵۰۵۵ ۴٫۰۳۴۵۱۱
Jarque-Bera ۲٫۹۵۸۹۴۲ ۳٫۰۴۵۶۵۵ ۱٫۰۹۷۸۸۶ ۱٫۴۸۱۳۸۳ ۲٫۹۸۷۸۶۵
Probability ۰٫۲۲۱۵۳۴ ۰٫۱۲۵۴۷۸ ۰٫۴۵۷۸۹۸ ۰٫۴۳۹۱۳۷ ۰٫۲۱۵۴۷۸
Sum ۵۲۵۶٫۲۶۲ ۱۱۹٫۴۳۰۳ ۶۴۲۲٫۴۲۰ -۵۹۴۶٫۸۷۱ ۵۴۲٫۵۶۸۷
Sum Sq. Dev. ۱۴۳۳٫۳۱۲ ۷۶٫۲۹۰۱۷ ۲۱۳۹٫۷۹۴ ۱۷۶۲٫۳۴۹ ۱۲۴۶٫۱۵۵
Observations ۵۵۰ ۵۵۰ ۵۵۰ ۵۵۰ ۵۵۰

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  FR VNE KAT Z
FR ۱٫۰۰۰۰۰۰ ۰٫۰۴۵۱۱۳ -۰٫۰۰۵۸۳۴ ۰٫۰۳۵۵۲۸
VNE ۰٫۰۴۵۱۱۳ ۱٫۰۰۰۰۰۰ -۰٫۰۰۶۹۶۶ -۰٫۰۰۶۰۱۸
KAT -۰٫۰۰۵۸۳۴ -۰٫۰۰۶۹۶۶ ۱٫۰۰۰۰۰۰ ۰٫۰۳۵۱۹۵
Z ۰٫۰۳۵۵۲۸ -۰٫۰۰۶۰۱۸ ۰٫۰۳۵۱۹۵ ۱٫۰۰۰۰۰۰

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Redundant Fixed Effects Tests  
Equation: Untitled    
Test cross-section fixed effects  
         
         
Effects Test Statistic d.f. Prob.
         
         
Cross-section F ۱٫۳۹۲۲۹۵ (۱۰۹,۴۲۲) ۰٫۰۱۱۵
Cross-section Chi-square ۱۶۴٫۶۶۲۴۶۲ ۱۰۹ ۰٫۰۰۰۵
         
         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Correlated Random Effects – Hausman Test
Equation: Untitled    
Test cross-section random effects  
         
         
Test Summary Chi-Sq. Statistic Chi-Sq. d.f. Prob.
         
         
Cross-section random ۹٫۶۶۳۶۹۳ ۴ ۰٫۰۴۶۵
         
         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heteroskedasticity Test: ARCH  
         
         
F-statistic ۸۷۵٫۱۸۳۴ Prob. F(1,547) ۰٫۰۰۰۰
Obs*R-squared ۳۳۷٫۸۴۳۷ Prob. Chi-Square(1) ۰٫۰۰۰۰
         
         
         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dependent Variable: LNBB    
Method: Panel EGLS (Cross-section weights)
Date: 05/27/15 Time: 02:45  
Sample: 1387 1391    
Periods included: 5    
Cross-sections included: 110  
Total panel (unbalanced) observations: 550
Linear estimation after one-step weighting matrix
         
         
Variable Coefficient Std. Error t-Statistic Prob.
         
         
C ۶٫۶۶۱۸۵۳ ۰٫۴۴۵۳۷۶ ۱۴٫۹۵۷۸۲ ۰٫۰۰۰۰
LNFR -۱٫۳۱۶۷۷۵ ۰٫۱۳۰۸۰۲ -۱۰٫۰۶۶۹۴ ۰٫۰۰۰۰
LNVNE ۰٫۲۵۵۹۲۳ ۰٫۰۲۵۸۱۱ ۹٫۹۱۵۴۴۳ ۰٫۰۰۰۰
LNKAT ۰٫۰۱۳۷۳۵ ۰٫۰۲۸۲۸۲ ۰٫۴۸۵۶۲۹ ۰٫۶۲۷۵
LNZ ۰٫۵۹۶۷۱۶ ۰٫۰۲۷۹۴۹ ۲۱٫۳۵۰۵۴ ۰٫۰۰۰۰
         
         
  Effects Specification    
         
         
Cross-section fixed (dummy variables)  
         
         
  Weighted Statistics    
         
         
R-squared ۰٫۶۲۹۲۵۹ Mean dependent var ۱۲٫۸۳۴۹۵
Adjusted R-squared ۰٫۵۲۹۹۸۵ S.D. dependent var ۷٫۸۱۷۱۹۷
S.E. of regression ۱٫۳۷۴۵۰۵ Sum squared resid ۷۹۷٫۲۶۹۹
F-statistic ۶٫۴۸۸۵۸۸ Durbin-Watson stat ۲٫۴۶۸۵۰۲
Prob(F-statistic) ۰٫۰۰۰۰۰۰      
         
         
  Unweighted Statistics    
         
         
R-squared ۰٫۴۴۱۹۰۳ Mean dependent var ۹٫۸۰۶۴۵۹
Sum squared resid ۷۹۹٫۹۲۷۳ Durbin-Watson stat ۲٫۴۴۲۹۳۵
         
         

 

Abstract

The present study aims to determine the relationship between the Accruals,quality, growth opportunities ,, standardized, cash ,flow on the one hand, and bank debt on the other hand. In this study debt bank is used as the dependent variable and the accruls quality, the growth opportunities, standardized cash are used as the independent variables. In terms of aim, this study is considered to belong to the realm of applied research. In terms of research projects, due to its reliance on historical data, the present study is considered to be a post-event study and possesses inductive reasoning of the correlative type. In this respect, assets, free cash flow, and gross domestic product are considered as the primary independent variables and operating cash flow and financial leverage are considered as the secondary independent variables. The present study possesses one main hypothesis and three secondary hypotheses. The research population consists of the corporations accepted in Tehran Stock Exchange through a period of five years (2007-2012). Consequently, considering the limitations of the research, the data from 150 corporations was collected and the Morgan Table was used in order to select 110 corporations using simple random sampling. In order to document the statistical analysis results and propose final solutions, the researcher embarked on analyzing the research questions and hypotheses using an Eviews software research method. The regression estimate results reveals that growth opportunities ,,standardized, cash flow as the main independent variables are significantly related to bank debts and Altman as another independent variable is directly related to debt bank.

Keywords: Accrual quality ,Growth opportunities, standardized cash flow, bank debt

Islamic Azad University

Branch Kashan

Faculty GRADUATE STUDIES -Department of Accounting

COMPLEMENTARY EDUCATIONS UNIT

((M.A)) Thesis

Title

The Relation between the,Accruals, quality, Growth,opportunities,, standardized,cash,flow, and, bank,debt in Tehran stock exchange

Supervisor

M.Sayrani P.hD

By

Masoumeh Faraji kahkesh

May 2015

  1. Growth opportunities ↑
  2. – Optimal Capital Structure. ↑
  3. – Cost of Capital. ↑
  4. -Feransis,2004 ↑
  5. – Pires and Lansdman,2003 ↑
  6. -Operation environment ↑
  7. – Earning management ↑
  8. -Florakis ↑
  9. – Beusvaz ↑
  10. -Jensen ↑
  11. – Aghion, et al ↑
  12. Dechow, P. and I.Dichev ↑
  13. Lev, B. & Nissim ↑
  14. Chambers ↑
  15. – Compello ↑
  16. Faulkender,M.,and R. Wang ↑
  17. – Zeitun, & Tian, 2007. ↑
  18. Garcia-Teruel ↑
  19. Sung ↑
  20. – Marchica & Mura, 2010. ↑
  21. – Ngurah, 2012. ↑
  22. – Park, 2013. ↑
  23. – Castro, 2013. ↑
  24. – Da & Divino, 2013. ↑
موضوعات: بدون موضوع
[یکشنبه 1399-12-17] [ 11:01:00 ب.ظ ]