جهت آنالیز جیره ها، نمونه اخذ شده در ۷۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲۴ ساعت در دستگاه آون خشک قرار می گرفت تا ماده خشک آن بدست بیاید. سپس اقدام به آسیاب کردن نمونه ها می شد. در نهایت مقادیر Na و K بروش آنالیز شیمیایی مرطوب با دستگاه جذب اتمی، Cl بروش تیتراسیون و S با بهره گرفتن از روش اسپکتروفتومتری، در آزمایشگاه تغذیه موسسه تحقیقات علوم دامی کشور اندازه گیری شد.
در مورد نمونه های سرم، پس از جمع آوری تمام نمونه ها، آزمایشات مربوط به اندازه گیری غلظت کلسیم و گلوکز با بهره گرفتن از کیت های Bionik (Farasamed,Iran) اسیدهای چرب غیر استریفیه با بهره گرفتن از کیت های NEFA (Randox,United Kingdom) و بتا هیدروکسی بوتیرات بااستفاده از کیت های Ranbut (Randox,United Kingdom) با بهره گرفتن از دستگاه اتوآنالایزر Biotecnica 1500,Italy انجام شد.
۳-۵- محاسبه DCAD
اندازه گیری تفاوت کاتیون ـ آنیونی جیره (DCAD) گاوداری شماره ۱
مقادیر اندازه گیری شده سدیم، پتاسیم، کلر و سولفور
٪۱۸۷/۰ = S ٪۱۶۷/۰ = Cl ٪۲۸۳/۰ = K ٪۱۵۴/۰ = Na
جهت تبدیل مقادیر از گرم به میلی گرم
mg 187 = S mg 167 = Cl mg 283 = K mg 154 = Na
جهت تبدیل از میلی گرم به میلی اکی والان
44/2- = 38/16 – ۹۴/۱۳ = (۶۸/۱۱ + ۷/۴) – (۲۵/۷ + ۶۹/۶) = DCAD
Kg/DM 1 4/24- = DCAD یا Kg/DM 100 44/2- = DCAD
Kg/DM 1 24- ≠ DCAD
محاسبه DCAD گاوداری شماره ۲
(۴۳/۶ + ۲۶/۳) – (۷۶/۱۰ + ۸۶/۶) = DCAD
Meq / 100 g DM 8 ≠ ۹۳/۷ = ۶۹/۹ – ۶۲/۱۷ = DCAD
Meq / 1 kg DM 80 = DCAD
(مقادیر سدیم ۱۵۸٪ ، پتاسیم ۴۲۰٪ ، کلر ۱۱۶٪ و سولفور ۱۰۳٪)
محاسبه DCAD گاوداری شماره ۳
(مقادیر سدیم ۳۲۸٪ ، پتاسیم ۷۵۱٪ ، کلر ۱۴۸٪ و سولفور ۱۰۲٪)
۹۸/۲۲ = ۵۳/۱۰ – ۵۱/۳۳ = (۳۷/۶ + ۱۶/۴) – (۲۵/۱۹ + ۲۶/۱۴) = DCAD
Meq / 100 g DM 23 ≈ DCAD
Meq / 1 kg DM 230 ≈ DCAD
3-6- آزمون های آماری
در تحقیق حاضر برای تجزیه و تحلیل داده ها و اطلاعات موجود از نرم افزار آماری SPSS15 استفاده شده است. برای بررسی روابط بین متغیرها از آزمون تی مستقل (Independent Samples T-test) و آنالیز واریانس یکطرفه (One way ANOVA) برای بررسی وجود اختلاف میانگین ها، آزمون مربع کای (Chi-Square T-test) برای بررسی اختلاف تعداد یا درصدها، آزمون همبستگی پیرسون (Pearson correlation) و آزمون همبستگی اسپیرمن (Spearman correlation) به منظور بررسی وجود رابطه بین متغیرها و رگرسیون خطی (Linear Regression) استفاده شده است.
سطح معنی داری آزمون ها ۰۵/۰ لحاظ شده است. همان طور که می دانیم اگر مقدار p-value کمتر از ۰۵/۰ باشد نشان دهنده یک اختلاف معنی دار در نمونه مشاهده شده از لحاظ آزمون مورد استفاده در جدول است و در غیر اینصورت اینور استنباط می شود که اختلاف معنی داری دیده نشده است.
نقاط برش برای ابتلاء به هایپوکلسمی بالینی و تحت بالینی به ترتیب مقادیر کمتر از mg/dl5 و کمتر از mg/dl5/7 در نظر گرفته شد (۳۹). نقطه برش برای ابتلاء به بالانس منفی انرژی بعد زایش مقادیر بیش از mmol/L7/0 اسیدهای چرب غیر استریفیه (NEFA) در نظر گرفته شد (۱۵،۲۳).
فصل چهارم:
نتــــایج
۴-۱- نتایج
با توجه به نتایج بدست آمده در آنالیز واریانس، میانگین غلظت کلسیم سرم گاوهای گاوداری شماره ۱ (با DCAD منفی ۲۴) ، بطور معنی داری بیشتر از غلظت کلسیم سرم گاوهای گاوداری شماره ۲ و ۳ (با DCAD مثبت ۸۰ و ۲۳۰+) است (p<0.05)، در حالیکه میانگین غلظت کلسیم سرم گاوداری شماره ۲ (با DCAD مثبت ۸۰) و گاوداری شماره ۳ (با DCAD مثبت ۲۳۰) با هم اختلاف معنی داری نشان ندادند (p>0.05).
جدول شماره ۳-۱ : میانگین غلظت کلسیم بر اساس گاوداری های مختلف
برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت fotka.ir مراجعه نمایید. |
موضوعات: بدون موضوع
[دوشنبه 1399-12-18] [ 01:28:00 ق.ظ ]