شناسایی عوامل موثر بر اجرای شبکه باند پهن به همراه استخراج داده های میدانی از نقاط قوت پژوهش حاضر محسوب می شود. محدودیت پژوهش هم از منظر ادبیات موضوع و هم از منظر روش شناسی از نکات چالشی موضوع مورد بحث می باشد. در پایان به برخی از واژه های مرتبط با موضوع اشاره شده است.
فصل دوم
مبانی نظری و پیشینه پژوهش
مقدمه
سیر تاریخی نسل تلفن همراه
ضرورت تغییرات بنیادی در حوزه تلفن همراه
آشنایی با کاربردهای فناوری اطلاعات و ارتباطات فیایی
پارامترهای های بازاریابی جغرافیایی
تئوری های بازاریابی جغرافیایی
پیشینه تحقیق
خلاصه
۲-۱- مقدمه
در ادوار گذشته به دلیل وجود شرایط خاص سیاسی، اجتماعی ، فرهنگی، پیچیده نبودن رویکردهای اقتصادی، تولید کم اطلاعات، عدم نیاز و به هر دلیل دیگر، اطلاعات و اطلاع رسانی جنبه همگانی نداشته و در سطوح مختلف جوامع بشری نیاز به اطلاعات، عاملی سودمند در زندگی اجتماعی و اقتصادی افراد به حساب نمی­آمد، اما اکنون نیاز به اطلاعات و دسترسی به آن در هر زمان و مکان برای رشد و توسعه اهمیت بسیار زیادی دارد. اینک با توجه به تولید حجم بسیار وسیع اطلاعات در زمینه ­های مختلف، وجود یک فرایند پویای اطلاع رسانی در هر جامعه رکن اساسی توسعه به حساب می ­آید. به همین خاطر عصر حاضر را عصر اطلاعات نام نهاده­اند، در این عصر، انبوه فزاینده­ای از اطلاعات فنی و تخصصی در رشته­ های مختلف علوم و معرفت بشری تولید می­ شود و جامعه­ای پویا و بهره­مند از پیشرفت خواهد بود که این حجم وسیع اطلاعات همچون سیستم گردش خون به تک تک سلول­های جامعه رسیده و گردش اطلاعات به موقع و مداوم صورت پذیرد.(شعبانعلی فمی و همکاران.۱۳۹۱)
پایان نامه - مقاله
اهمیت پاسخگویی به این نیاز پایان ناپذیر، منجر به معرفی اختراعاتی به جامعه بشری گردید، که تلفن همراه را می­توان به عنوان یکی از مهمترین و پرکاربردترین موفقیت صنعت نوین الکترونیک دانست که توانست در طی زمانی کوتاه موجب تغییرات وسیعی در اکوسیستم اجتماعی شود.
۲ – ۲ - سیر تاریخی نسل­های تلفن همراه
نسل صفر موبایل فقط جنبه استفاده نظامی داشته و از قابلیت محدودی برخوردار بوده است. در اوایل دهه هشتاد میلادی نسل اول تلفن همراه بعنوان یک کالای تجاری به بازار معرفی و سرویس مکالمه با کیفیت صدا و امنیت پایین و قابلیت جابجایی محدود بر اساس آن ارائه گردید بطوریکه در این دوره این وسیله به عنوان یک ابزار بسیار پیشرفته و لوکس در اختیار معدودی از تاجران و ثروتمندان بوده است.
با استقبال گسترده از سوی مشتریان موبایل، این تکنولوژی به سرعت پیشرفت کرده و در فاصله کوتاهی در دهه نود نسل­های ۲، ۲٫۵، ۲٫۷۵ با استاندارد جهانی به بازار ارائه گردید. سرویس­های متنوعی (از جمله شاخص­ترین آنها SMS و اینترنت حین حرکت) که در نسل دوم ارائه گردید مورد پذیرش سریع و گسترده مشتریان قرار گرفت، بطوریکه این کالا با فروش فوق­العاده جای خود را در سبد کلای طیف متنوعی از مشتربان باز نمود. همچنین قدرت و سرعت حرکت مشتری تقریبا بدون محدودیت گردیده و همزمان رومینگ بین ­المللی برقرار شد.
با ارائه نسل­ ۳ تلفن همراه در سال ۱۹۹۹ با کمک تکنولوژی فوق پیشرفته روز دنیا، انقلاب جدیدی در این صنعت رخ داده است، بطوریکه امروزه با معرفی نسل­های جدیدتر ۴ و ۵ ( بصورت آزمایشی) موسوم به باند پهن (MBB) حجم بسیار زیاد و متنوعی از سرویس­های جذاب و مورد علاقه مشتریان بدون محدودیت مکانی و با سرعت انتقال اطلاعات خیره کننده، قابل ارائه می­باشد.
۲ – ۳ - باند پهن موبایل( MBB )
ارائه اینترنت با سرعت بالا که قادر به انتقال داده ­های با حجم بالا باشد، مثلا تلویزیون آنلاین یا دیتای مالتی مدیا و Interactive، نیازمند پهنای باند وسیع می­باشد که به آن باند پهن گویند، همچنین این اصل برای ارائه خدمات مشابه بر روی تلفن همراه نیز صادق می­باشد.
در نسل­های اولیه موبایل (۱و۲) ارائه سرویس­های دیتا یا اینترنت بروی تلفن همراه میسر نبود، ودر نسل­های (۲٫۵و ۲٫۷۵) چنین قابلیتی بوجود آمده ولی بدلیل محدودیت تکنولوژی(EDGE or GPRS) در این نسل­ها، حداکثر سرعت انتقال داده حدود ۲۳۰kbit/s بوده که آن نیز بین استفاده کننده­ های هر بخش مشترک بوده که طبیعتا با افزایش استفاده کننده­ها در هر بخش سرعت انتقال داده با همان نسبت کم می­گردید.
با بهره گرفتن از تکنولوژی جدید در نسل ۳ و در ورژن های مختلف به ویژه در نسل ۴ موبایل (MBB) باند پهن یا بستر وسیع برای انتقال دیتا مهیا گردیده بطوریکه سرعت تبادل داده بطور قابل توجهی افزایش یافته و به ۲۰۰ مگابایت بر ثانیه رسید. با این سرعت انتقال داده، محدودیت سرعت محسوسی وجود نداشته و همچنین محدودیت کاهش سرعت با افزایش تعداد مصرف ­کننده تقریبا وجود ندارد.ترکیب تکنولوژی دیتا (اینترنت) با تکنولوژی موبایل در نتیجه فراهم آمدن اینترنت پرسرعت همراه، امکان ارائه سرویس­های جدید و بسیار متنوع بربستر این تکنولوژی ها فراهم­آمده که جذابیت­های زیادی را برای مشتریان بهمراه داشته است.
۲ – ۴ - فرصت­ها و تهدیدهای پیش­روی اپراتورهای موبایل
الف) دستگاه­ها و سیستم­های مبتنی بر فن­آوری­های تلفن همراه تبدیل به یک امکان مشترک در زندگی روزمره شده بطوریکه موجب افزایش دسترسی و سرعت ارتباط در جامعه شده است ( Balasubramanian ، پترسون و جارونپا ، ۲۰۰۲( .
در نتیجه، فن­آوری­های تلفن همراه به طور بالقوه می­توانند ، تغییر چشم انداز رقابتی کسب وکار ، تغییر ساختارهای جامعه و بازار موجود و همچنین ایجاد بازارها وفرصت­های جدید را موجب شوند ( استوارت و پاولو ، ۲۰۰۲ ).
ب) امروزه تقریبا نیمی از جمعیت کره­ی زمین از این وسیله استفاده می­ کنند و در بسیاری از بازارهای توسعه­یافته، ضریب نفوذ تلفن همراه بیش از ۱۱۰ درصد است و پیش ­بینی می­ شود نرخ رشد حتی درسال­های آینده افزایش چشمگیر یابد. همچن نه تنها ورود مشتریان جدید به این بازارها درحال افزایش است بلکه میزان استفاده­ی مشتریان ومصرف­کنندگان از دستگاه­های ارتباطی همراه برای دریافت سرویس­ها و انجام امور روزمره زندگی درسال­های آتی روندی صعودی خواهد داشت.
ج) دربدو امر استفاده از موبایل صرفا برای مکالمات تلفنی بوده است ولی در حال حاضر درآمد حاصل از ارتباطات صوتی دیگر در حال رشد نیست بطوریکه اپراتورها یا ارائه­دهندگان خدمات ارتباطی را مجبور به جست و جوی منابع جدید درآمدی نمود. بنابراین ارائه­کنندگان خدمات داده­ای عرصه ­های جدیدتری گشوده­اند بطوریکه استفاده از پیامک، بازی، تجارت همراه، خدمات پرداخت و …از اهمیت به سزایی برای مصرف­ کنندگان و صنایع برخوردار شده است.
د) رفتارمصرف­کنندگان در حال گذار از اینترنت به سمت نوعی از محیطِ محتوایی ِحساس­تر درموبایل می­باشدکه می­توان ویژگی این تغییر رفتار را درگذار از"نشستن و سِرچ کردن” به “گشتن و دریافت کردن” دانست. خدمات جدید با سرعت چشمگیری در حال ارائه می­باشند و درچندسال اخیر شاهد انفجاری در استقاده از موبایل برای گشت و گذار در اینترنت بوده­ایم. اینترنت تلفن همراه توجه زیادی را به ویژه به عنوان یک زیرساخت برای ارائه خدمات بعدی به خود جلب کرده است ( فرانسیس ۱۹۹۷، دیویدسون و همکاران ۲۰۰۰) . بر اساس گزارش منتشر شده توسط( Com Score 2009) ، تعداد مردم متقاضی دسترسی به وب در گوشی های تلفن همراه خود طی یک سال دو برابر شده است. یکی از دلایل این رشد را می­توان مرهون پیشرفت­های هم­زمان درصنعت تلفن­های همراه وافزایش سایت­های اینترنتی مختص موبایل­ها دانست که منجر به تولیدگوشی­های هوشمند با صفحات رنگی و بزرگتر و دسترسی آسان به این سایت­­ها شده است.
ر) گسترش اینترنت تلفن همراه ارائه یک راه حل برای ARPUs در حال سقوط است و ارائه دهنده فرصت های زیادی برای اپراتورها، سازندگان تجهیزات ، محتوا و ارائه دهندگان خدمات ، کسانی که تازه وارد جهان اینترنت شدند و دیگر بخش های صنعت تلفن همراه می باشد. لذا علاوه بر پاسخگویی به نیازهای روزافزون، یکی از دلایل مهم گرایش بسمت ارائه سیستم­ها و خدمات نوین، منفی شدن رشد درآمد(ARPU) بوده که این نه فقط به دلیل بی­علاقگی مشترکین بلکه به جهت اشباع بازار خدمات بر پایه مکالمه طی این سال­ها بوده است .
در نمودار ۲-۱ و ۲-۲ میزان تغییر ARPU برای خدمات بر پایه مکالمه و دیتا برای سه مقطع زمانی طی یکسال گذشته در شبکه مازندران آمده است.(نمودار آبی میزان ترافیک کل شبکه مازندران نمودار قرمز بخش مرکز استان شامل آمل،بابل،بابلسر و فریدونکنار و حومه آنها)
نمودار ۲-۱ روند تغییر ترافیک دیتا در شبکه همراه اول در سه مقطع زمانی در آذر ۹۲ ، اردیبهشت ۹۳ و تیر ماه ۹۳
نمودار ۲-۲ روند تغییر ترافیک مکالمه در شبکه همراه اول در سه مقطع زمانی(هفت ماه آخر ۹۲ و شش ماه اول ۹۳)
همانطور که دیده می­ شود در هر سه مقطعی که میزان حجم دیتای شبکه جمع­آوری و بررسی گردید شاهد یک جهش بلند بوده­ایم، این روند همچنان ادامه داشته و بطور قطع با اجرای نسل نوین موبایل و افزایش پهنای باند (سرعت تبادل اطلاعات در بستر اینترنت همراه) رشد چشمگیری خواهد یافت.
ز) افزایش تعداد کاربران تلفن همراه موجب تنوع فزاینده­ای در خدمات ارزش افزوده شده و همچنین امروزه، با اضافه شدن برنامه ­های متعدد کاربردی موبایل ارائه­دهندگان خدمات تلفن همراه در حال تلاش برای ورود به بازار خدمات ارزش افزوده در حال رشد می باشند. یک تعریف مناسب­تر از خدمات تلفن همراه، بر اساس انتظارات کاربران نهایی آن، خدماتی است که از طریق دسترسی به امواج رادیویی تلفن همراه در هر زمان و در هر نقطه احتمالی از طریق دستگاه­های تلفن همراه ارائه می شود (ژانگ و ژنگ ۲۰۰۷     Type text or a website address or translate a document.
Cancel
).
۲ – ۵ - ضرورت تغییر در حوزه موبایل
در دهه گذشته، ارائه­دهندگان خدمات مخابراتی تلفن همراه تکنولوژی­هایی معرفی نمودند که مصرف کنندگان را قادر به دسترسی به اینترنت بر روی تلفن همراه خود نمود ، توسعه فن­آوری­های جدید امکان تلفیق دو گرایش تلفن همراه و اینترنت را شدت بخشیده و روند جهانی­شدن تلفن همراه ، اجازه دسترسی به اینترنت دائم از طریق دستگاه­های تلفن همراه را می­دهد. (( فناوری­هایی مانندپروتکل دسترسی بیسیم۱(WAP)، بسته عمومی خدمات رادیویی(GPRS)و اخیرا سیستم ارتباطات راه دور جهانی موبایل۳(UMTS)))

 

    1. Wireless Aplication Protocol 2. Global Protocol radio System 3. Universal Mobile Telecommunications System

 

اپراتورها و ارائه دهندگان خدمات مخابراتی مجبور به سرمایه ­گذاری در فن­آوری­های جدید می­باشند تا قادر به پاسخ­گویی به نیاز در حال تغییر و گسترش مشتریان بوده و همچنین موفق به فروش بیشتر خدمات تلفن همراه و افزایش سهم خود از کیف پول مصرف کننده گردند. با این روش، ارائه دهنده نه تنها به کسب درآمد بیشتر از مشتریان خود، بلکه آنها را نیز بیشتر از گذشته به سرویس­های جدید در نتیجه به خود وابسته می­ کنند(بولتون، لیمو، و Verhoef 2004؛ Eppen، هانسن، و مارتین، ۱۹۹۱؛ کاماکورا و همکاران ۲۰۰۳). همچنین ثابت شده است که هر زمان مصرف ­کننده به ارائه­دهنده از طریق استفاده بیشتر از خدمات، محکم­تر متصل باشند، هزینه جابحایی به اپراتور دیگر افزایش می­یابد، و در نتیجه احتمال کمتری وجود دارد که مشتری بخواهد اپراتور سرویس دهنده خود را تغییر دهد.
۲ – ۶ - بخشی از کاربردهای فن­آوری نوین اطلاعات و ارتباطات ۱
در ادامه گوشه ­ای از استفاده­های روزافزون و فراوان تلفن همراه بر پایه دیتای باند پهن که نقشی حیاتی در زندگی آتی ما خواهند داشت را بیان کرده، بطوریکه دسترسی به پهنای باند وسیع­تر برای ارسال و دریافت حجم بیشتر اطلاعات، ضروری و اجتناب­ناپذیر خواهد بود. لذا ایجاد زیرساخت مناسب و پیاده­سازی شبکه­ ای که قادر به برآوردن نیازهای روزافزون مشترکین باشد دغدغه اصلی اپراتورها خواهد بود و پیشگامان قطعا قادر به در اختیار گرفتن بازار شده و سهم بیشتری از آن برخوردار خواهند بود.
۲ – ۶ - ۱- زندگی متصل۱
۱ - خبرنامه اختصاصی کنگره جهانی موبایل (اکتبر ۲۰۱۳ شهر بارسلونا)
بایدگفت تاثیری که اکوسیستم موبایل بر زندگی بشر خواهد گذاشت، ورای محدودیت های ذهنی است. تلفن همراه برای همیشه منجر به تغییر روش­های ارتباطی ما، شیوه کسب­وکار و حتی راه­های سرگرمی ما خواهد شد.
انجمن جهانی موبایلGSMA یک راهکار سه ساله برای توسعه بازار با هدف کمک به ایجاد ۷۰۰ میلیون اتصال جدید موبایل داشته و در ضمن مشوق تست و راه ­اندازی خدماتی در بخش­های خودرو، آموزش، سلامت و … است.
افزایش پایانه ­های متصل، فرصت درآمد قابل توجهی برای اپراتورهای موبایل ایجاد خواهد کرد و صنعت موبایل را در کانون صنایع ارتباطی قرار خواهد داد؛ و نهایتاً یک زندگی متصل ایجاد خواهد کرد. بر مبنای آخرین گزارش منتشر شده توسط، Machina Research ، در سال ۲۰۲۰ تعداد کل پایانه ­های متصل از ۱۲ میلیارد کنونی به ۲۴ میلیارد افزایش خواهد یافت که نیمی از آنها دربردارنده فن­آوری موبایل خواهند بود. این رشد عظیم در پایانه ها، فرصت درآمد یک تریلیون دلاری را برای اپراتورهای موبایل ایجاد خواهد کرد ( نشان­دهنده افزایش ۷ برابری برای بازارهای کلیدی برنامه زندگی متصل است). با این وجود، درآمد ترافیک شبکه فقط ۳۴ % از کل را به خود اختصاص می دهد و انتظار می رود ۵۵ % از کل این فرصت درآمدی توسط اپراتورهای موبایل تصاحب شود. رشد این بازار نه تنها بستگی به افزایش تعداد اتصالات جدید دارد، بلکه وابسته به ارائه خدمات ارزش افزوده می باشد. در حال حاضر، چالش­هایی وجود دارد که دستیابی اپراتورها به پتانسیل کامل بازار را محدود می کند، از جمله درک ضعیف نیازمندی های صنایع موازی، زنجیره­های ارزش پیچیده و تکه تکه و در برخی موارد عدم آگاهی از این فرصت می­باشد.
۲- ۶-۲- خودرو همراه

موضوعات: بدون موضوع
[جمعه 1400-07-23] [ 01:11:00 ب.ظ ]