خامبدون آنزیم۶۲/۲۶۱۲۶۴۰/۲۶۸۲۹۳۳/۲۸۰۲۹آنزیم۷۷/۲۳۴۶۷۳۱/۲۴۵۱۶۶۷/۲۵۵۶۱SEM*۲۷/۶۹۵۸۴/۵۳۹۶۴/۴۵۱P۲۹/۰۱۶/۰۰۵۵/۰
۴ – ۸ – بازده ناخالص اقتصادی
اطلاعات مربوط به اثر تیمار ها و بازده ناخالص اقتصادی جوجه های گوشتی به تفکیک دوره در جدول ۴–۸-۱ گزارش شده است. همانطور که در جدول ۴-۸-۱ مشاهده می گردد اثرات اصلی تیمار ها بر بازده ناخالص اقتصادی دقیقاً شبیه هزینه خوراک مصرفی به اضافه وزن می باشد یعنی اثرات اصلی سطوح مختلف دانه کلزا بر بازده ناخالص اقتصادی در سن ۲۸ روزگی اختلاف معنی داری را نشان نداد(۰۵/۰<p) ولی در دوره ۳۵-۱ و ۴۲-۱ روزگی این اثر بسیار معنی دار بود (۰۵/۰>p) یعنی استفاده از دانه کلزا در سطح ۱۰ درصد جیره عملکرد بهتری نشان داده است. اثر فرایند در هیچ یک از دوره های پرورش بر بازده ناخالص اقتصادی معنی دار نبود(۰۵/۰<p). ولی اثر آنزیم چندگانه غیر از دوره ۳۵-۱ روزگی در بقیه دوره های سنی بر بازده ناخالص اقتصادی اختلاف معنی داری شد (۰۵/۰>p) یعنی استفاده از آنزیم چندگانه در سن ۲۸ و ۴۲ روزگی عملکرد بهتری داشته است.
همانطور که در جدول ۴-۸-۲ مشاهده می شود اثر متقابل هیچیک از تیمار ها غیر از فرایند و آنزیم اختلاف معنی داری را بر بازده ناخالص اقتصادی نشان نداد(۰۵/۰<p). اثر متقابل فرایند و آنزیم همانطور که در جدول ۴-۸-۲ مشاهده می شود در دوره ۳۵-۱ و ۴۲-۱ روزگی بر بازده ناخالص اقتصادی اختلاف معنی داری را نشان داد (۰۵/۰>p) یعنی فرایند اکسترود دانه کلزا بدون آنزیم و دانه خام کلزا در زمان استفاده از آنزیم عملکرد بهتری از خود نشان داده است.

موضوعات: بدون موضوع
[دوشنبه 1399-12-18] [ 01:43:00 ق.ظ ]