ب – زنای زن محصنه با مرد بالغ ، زن محصنه زنی است که دارای شوهر دائمی است و شوهر در حالی که زن عاقل بوده با او جماع کرده است و امکان جمع با شوهر را نیز داشته باشد .
تبصره – زنای زن محصنه با نابالغ موجب حد تازیانه است .
۳-جلد:
حدمردبالغ محصنی است که بادختربچه {نابالغ} یازن دیوانه ای زناکند ونیزحدزنی که پسربچه {نابالغ} باوی زنانموده باشد.یااگرمرددیوانه ی بالغی بازنی زناکندحدبرزن ثابت میشود.
ماده ۸۴ – بر پیرمرد یا پیرزن زانی که دارای شرایط احصان باشند قبل از رجم ، حدجلد جاری می شود .
ماده ۸۵ – طلاق رجعی قبل از سپری شدن ایام عده ، مرد یا زن رااز احصان خارج نمی کندولی طلاق بائن آنها را از احصان خارج می نماید .
ماده ۸۶ – زنای مرد یا زنی که هر یک همسر دائمی دارد ولی به واسطه مسافرت یا حبس و مانند آنهااز عذرهای موجه به همسر خود دسترسی ندارد ، موجب رجم نیست .
ماده ۸۷ – مرد متاهلی که قبل از دخول مرتکب زنا شود به حد جلد و تراشیدن سر و تبعید به مدت یکسال محکومخواهد شد .
ماده ۸۸ – حد زنای زن یا مردی که واجد شرایط احصان نباشند صد تازیانه است .
ماده ۸۹ – تکرار زنا قبل از اجراء حد در صورتی که مجازاتها از یکنوع باشد موجب تکرار حد نمی شود ولی اگر مجازاتها از یک نوع نباشد مانند آنکه بعضی از آنها موجب جلد بوده و بعضی دیگرموجب رجم باشد ، قبل از رجم زانی حد جلد بر او جاری می شود
ماده ۹۱ – در ایام بارداری و نفاس زن ،حد قتل یا رجم براو جاری نمی شود ، همچنین بعد از وضع حمل در صورتی که نوزاد کفیل نداشته باشد و بیم تلف شدن نوزاد برود حد جاری نمی شود ، ولی اگر برای نوزاد کفیل پیدا شود حد جاری می گردد .
ماده ۹۲ – هرگاه در اجرای حد جلد بر زن باردار یا شیرده احتمال بیم ضرربرای حمل یا نوزاد شیرخوار باشد اجرای حدتارفع بیم ضرربه تاخیر می افتد .
تبصره – حیض مانع اجرای حد نیست .
ضغث{ترکه ها}:
منظور ازضغث دسته ای ترکه ومانندآن است که به تعدادلازم برای حدزدن بکارمیرود ویکباره بربدن نواخته میشودولازم نیست که تمام ترکه ها به بدن زانی اصابت کنداین مجازات حدمریضی است که تاب وتوان تازیانه های پی درپی رانداردوانجام حدفوری میباشد.[۱۶]
ماده ۹۴ – هرگاه امید به بهبودی مریض نباشد یا حاکم شرع مصلحت بداند که در حال مرض حد جاری شود یک دسته تازیانه یا ترکه که مشتمل بر صد واحد باشد ، فقط یکبار به او زده می شود هر چند همه آنهابه بدن محکومنرسند .
ماده ۹۵ – هرگاه محکومبه حد دیوانه یا مرتد شود حد ازاو ساقط نمی شود .
ماده ۹۶ – حد جلد را نباید در هوای بسیارسرد یا بسیارگرم جاری نمود .
ماده ۹۷ – حد را نمی شود در سرزمین دشمنان اسلام جاری کرد.
مساله جنسیت زن و مرد را وقتی با اقسام حد زنامواد ۸۲ و۹۷ قانونمجازات اسلامی موردبررسی و مقایسه قرار می دهیم نه تنها تبعیضی علیه زنان نیست بلکهدر بعضی موارد مجازات حد زنامختص مردان است زنان در آن موارد حکم حدزنای مردان راندارند. به طور کلی اقسام حد زناعبارتست از اعدام و تازیانه و تراشیدن موی سروتبعید که دو مجازات اخیر خاص مردان است .ماده ۸۷ قانون مجازات اسلامی می گوید: {مردمتاهلی که قبل از مباشرت مرتکب زنا شود به حدجلد (تازیانه ) و تراشیدن سر وتبعید به مدت یک سال محکوم خواهد شد}. این حد زنا در موردزنان نیست و در نتیجهتبعیضی علیه آنها نیست درنتیجه دو دسته دیگر مجازات زنا یعنی اعدام وتازیانه را بهلحاظ مقایسه بین جنسیت زن و مرد وادله اثبات آن پی می گیریم.
زنا دارای موارد مختلفی است که برای هر کدام از آنها کیفرها و حدود جداگانه ای در اسلام وجود دارد.
برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت tinoz.ir مراجعه کنید. |
- زنای با محارم
- زنای باکافر
- زنای به عنف
- زنای غیر محصنه
- زنای محصن و محصنه
زنای با محارم
انحراف جنسی از دیدگاه اسلام، به رفتارهای جنسی گفته می شود که خارج از حدود فطرت و توأم با نگرانی و اضطراب است که از جمله آن ارتباط جنسی (اعم از نگاه های شهوت آلود ،رد و بدل کردن کلمات شهوت آلوده، لمس و بوسیدن از روی شهوت و آمیزش)بامحارممثلمادر، خواهر، خاله ، عمه و…است .
انحرافات جنسی و مخصوصا از نوع ارتباط با محارم در زندگی فردی، اجتماعی و خانوادگی انسان موجب اختلالات روحی و روانی خواهد شد. به همین جهت در آیات و روایات معصومین (ع) از آن به شدت نهی شده است و برای آن مجازات هایی شدیدتر از مجازات های ارتباط نامشروع با غیر محارم تعیین شده است و این بیان گر آن است که مجازات اخروی چنین عملی نیزشدیدتراست .
قرآن مجید در این زمینه می فرماید: «حرام شد برای شما ازداوج با مادر و دختر و خواهر و عمه و خاله و دختر برادر و دختر خواهر و مادران رضاعی و خواهران رضاعیو مادر زن و دختران زن که در دامن شما تربیت شده اند اگر با زن مباشرت کرده باشید و اگر دخول با زن نکرده (طلاق دهید) باکی نیست که (با دختران او) ازدواج کنید و نیز حرام شد زن فرزند صلبی (نه زن پسر خوانده شما) و نیز حرام شد جمع میان دو خواهر مگر آن چه پیش از نزول این حکم کرده اند که خدا از آن درگذشت، زیرا خداوند در حق بندگان بخشنده و مهربان است»
فقها در این زمینه فرموده اند: «اگر کسى با یکى از محرم هاى خودمثل مادر و خواهر که با او نسبت دارند زنا کند، به حکم حاکم شرع باید او را بکشند»در قانون مجازات اسلامی نیز آمده است: زنای با محارم نسبی به هر شکلی مستوجب اعدام است.و در این حکم بین زن و مرد فرقی نیست .
البته اگر کسی (نعوذ بالله) مرتکب چنین عمل قبیحی شده باشد باید بین خود و خدای خود از کار خود توبه کند و امید به رحمت پروردگار داشته باشد، و لازم نیست که با اقرار خود مقدمات اجرای این حکم را برای خود فراهم آورد .
اما باید توجه نماید که در مواردی این کار قبیح، احکام شرعی خاصی را در پی دارد که باید به آنها ملتزم باشد؛ مثلا در رساله های عملیه آمده است: اگر انسان پیش از آن که دختر عمه یا دختر خاله خود را بگیرد با مادر آنان زنا کند، دیگر نمىتواندبا آنان ازدواج نماید.
زنای با محارمبه معنای آن است که مثلاً یک مرد با یکی از زنهایی که جزو محارم نسبی وی هستند و ازدواج کردن با آنان حرام است، زنا کند. محارم نسبی مانند: مادر، خواهر، دختر، دختر خواهر، دختر برادر، عمه و یا خاله.
مجازات زنای با محارم کیفر آن بنابر نظر بعضی از فقها اعداماست، ولی مفاد بعضی از روایات این است که با شمشیر یک ضربه به گردن او بزنند و اگر زنده ماند او را در حبس نگه دارند تا بمیرد، واحوط رعایت این دستور است حکم اعدام در زنا با زنانی که بواسطه شیر خوردن محرم شده اند یا به سبب ازدواج محرم شده اند – مانند مادر زن ، محل اشکال است، ولی نسبت به زن پدر جاری است. همچنین در این حکم فرقی نمی کند که مرد زنا کننده مجرد باشد و یا متاهل .
درزنای با محارم، در صورتی که زن به انجام عمل زنا راضی بوده، آن زن نیز اعدام می شود.
انواع زنا:
الف ) زنا با محارم نسبی
زنا با زن پدر که موجب قتل زانی است .چنانچه مردی خواهمتاهل باشد یا مجرد با یکی اززن های محارم خود مانند مادر، زن پدر، خواهر،دختر،دختر خواهر، دختر برادر، عمه یا خاله زناکند بنا به نظر جمع زیادی از فقها محکوم بهاعدام است و در این فرض اگر زن به انجام عمل زناراضی باشد مجازات اعدام نسبت به اونیز جاری است.
ب)زنای بامحارم سببی
زنا بامادرزن یاخواهر زن یادخترخواهر زن یادختربرادرزن ویاوابستگان زن بنابرقول مشهورفقها باعث قتل زانی میشود.
ج)زنای با کافر:
اگر مرد مسلمانی با زن کافر ذمی زنا کند، حکم او همان حکم زنا با زن مسلمان است؛ یعنی اگر محصن باشد حکم او رجم (اعدام) است و اگر غیر محصن باشد، صد ضربه شلاق به او زده می شود، اما در مورد زن کافر حاکم شرع اختیار دارد که یا حکم اسلام را در باره او اجرا کند و یا او را به محکمه کفار می دهند تا بر طبق مذهب خودشان بر او حکم جاری کنند.
د)زنای به زور:
زنای به عنف به معنای آن است که مثلاً زنی به عمل زنا راضی نباشد و مرد با زور و ارعاب و تهدید با او زنا کند.
در این دو مورد نیز نه تنها تبعیضی علیه زنان نیست بلکه نسبت بهجنس مرد سختگیری بیشتری روا داشته شده است تا از قدرت خود سواستفاده نکنند.
نتیجه آنکه در مورد اعدام زناکار هیچ گونه تبعیض علیه جنس زننسبت به مرد وجود ندارد.مورد دیگر اعدام زناکار فرضی است که مرد یا زن زناکار بالغو عاقل و آزاد گرچه همسر نداشته باشدو به اختیار خود زناکرده باشد و تا سه مرتبهکیفریکصد ضربه شلاق حد را خورده باشد، کیفر او درمرتبه چهارم ، اعدام است (ماده ۹۰ق .م .ا) دراین مورد نیز هیچ تبعیضی علیه زنان نیست بلکه کاملا تشابه و تساوی نیزرعایت شده است .
همچنین زنای مرد محض (مردی که دارای همسر دائمی است و با او درحالی که عاقل بوده مباشرت جنسی داشته و هر وقت نیز بخواهدمی تواند با او مباشرت کند) و زن محصنه (زن شوهردار) موجب رجم و سنگساری آنان است دراین حکم که نقشبازدارنده ای دارد هیچ فرقی بین زن و مرد نیست و از این جهت تبعیضی علیه جنس زننیست .
اما مجازات شلاق متوجه زن و مرد زناکاری است که دارای همسر باشرایط احصان نباشند و به اختیار خود زنا کرده باشند. (م ۸۸. ق . م . ا) و ا
ینمجازات تا سه مرتبه قابل تکرار است ولی در مرتبه چهارم مرتکب زنا محکوم به اعداماست در این مجازات نیز هیچ تفاوت و تبعیضی بین جنسیت زن و مرد نیست ، در نتیجه بند{ز} ماده ۲ کنوانسیون محو کلیه اشکال تبعیض علیه زنان با مجازات حدزنا تعارض ندارد.
مجازات زنای به عنف:کیفر آن برای مرد زنا کننده «اعدام» است، هرچند احوط آن است که یک شمشیر به گردن او بزنند، گرچه نمیرد.

موضوعات: بدون موضوع
[یکشنبه 1399-12-17] [ 10:45:00 ب.ظ ]