دانلود پایان نامه روانشناسی در مورد معیارهای تشخیصی اختلال نارسایی توجه/بیش فعالی | ... | |
الف) یا (یک) یا (دو)
یک) شش مورد یا بیشتر از نشانههای زیر در مورد بی توجهی که باید برای دست کم شش ماه و به شکلی غیرعادی و نامتناسب با سطح رشدی کودک وجود داشته باشد.
بیتوجهی
دو)شش مورد(یا بیشتر) از نشانههای زیر در مورد بیش فعالی-تکانشگری که باید برای دست کم شش ماه و به شکل غیرعادی و نامتناسب با سطح رشدی وجود داشته باشد.
بیشفعالی
تکانشگری
ب)برخی از نشانههای بیش فعالی-تکانشگری یا بی توجهی که مشکل ایجاد کردهاند قبل از ۷سالگی وجود داشتهاند.
پ)بعضی از این نشانه ها در دو جا (یا بیشتر) دیده میشوند(مانند مدرسه{یاکار}و خانه).
ت)باید به طور روشن و مشخص و به طور قابل ملاحظه ای در کارکرد اجتماعی،تحصیلی یا شغلی مشکل به وجود بیاید.
ث)این نشانه ها در دوره اختلال رشدی فراگیر،اسکیزوفرنی یا سایر اختلالهای روان پریشی رخ نمیدهد یا نمیتوان آن را با تشخیص بیماری روانی دیگر(مانند اختلال خلقی،اختلال اضطرابی،اختلال گسستگی یا اختلال شخصیت)بهتر تبیین کرد.
انواع ADHD
الف) اختلال نارسایی توجه/بیش فعالی، نوع مرکب: اگر معیار الف (یعنی یک و دو) در شش ماه گذشته وجود داشته باشند.
ب) اختلال نارسایی توجه/بیش فعالی، نوع غالب بی توجهی: اگر معیار الف یک وجود داشته باشد ولی الف دو در شش ماه اخیر وجود نداشته باشد.
ج) اختلال نارسایی توجه/بیش فعالی، نوع غالب بیش فعالی-تکانشگری: اگر معیار الف دو وجود داشته باشد ولی الف یک در شش ماه اخیر وجود نداشته باشد.
فرهنگستان پزشکی کودکان آمریکا[۱] تعدادی خطوط راهنما برای کار بالینی ارائه کرده است که بر مبنای معیارهای کتاب راهنمای تشخیص و آماری اختلالهای روانی – ویرایش چهار، قرار داد. این خطوط راهنما برای متخصصان بالینی مراقبتهای اولیه تهیه شده است. این خطوط راهنما برای افرادی که با تصمیم گیریهای تشخیصی برای این گونه کودکان سروکار دارند، پیشنهادهای بیشتری فراهم میسازد.
[شنبه 1399-09-15] [ 10:30:00 ب.ظ ]
لینک ثابت
|