تعالی یعنی دستیابی به نتایجی که رضایت کلیه ذینفعان سازمان را جلب کند.
سازمانهای متعالی در محیط متغیر امروز همواره و به سرعت در برابر تغییر نیازها و انتظارات ذینفعان فعال، منعطف و پاسخگو هستند. سازمانهای متعالی نیازها و انتظارات ذینفعان خود را ارزیابی و پیش بینی کرده، نقطه نظرات و برداشتهای آن ها را بازنگری و عملکرد سایر سازمانها را نیز بررسی میکنند. در این سازمانها اطلاعات مربوط به ذینفعان فعلی و آینده جمعآوری شده به منظور تعیین، به کارگیری و بازنگری خط مشیها، استراتژیها، اهداف و برنامههای کوتاهمدت، میان مدت و بلندمدت مورد استفاده قرار میگیرد. این اطلاعات میتواند دستیابی به مجموعه متو ازنی از نتایج مورد انتظار ذینفعان را تسهیل کند.

۲- مشتری مداری
تعالی یعنی خلق ارزشهای مطلوب مشتری.
سازمانهای متعالی مشتریان خود را درک و خوب میشناسند چرا که مشتریان، قضاوتکنندگان نهایی کیفیت محصولات و خدمات هستند.
همچنین میدانند که حصول به وفاداری، ماندگاری و سهم بازار از طریق تمرکز بر خواستهها و انتظارات فعلی و بالقوه مشتریان افزایش مییابد. این سازمانها پاسخگوی خواستهها و انتظارات فعلی مشتریان خود هستند. هر کجا که مناسب باشد به منظور بهبود و اثر بخشی پاسخگوییها مشتریان خود را دسته بندی میکنند. فعالیتهای رقبا را بررسی و وضعیت رقابتی خود را شناسایی میکنند. به گونهای موثر خواستهها و انتظارات آینده مشتریان را پیش بینی و در جهت نیل، ارتقا و افزایش آن ها اقدام میکنند. چنین سازمانهایی تجربیات و نقطه نظرات مشتریانشان را بررسی و بازنگری کرده و در صورت بروز هرگونه اشتباه یا نقصان به سرعت به اصلاح موثر آن میپردازند. این سازمانها معتقد به برقراری و حفظ رابطهای متعالی با مشتریانشان میباشند.
مشتری مداری یعنی:
-
-
- تحقیق و درک نیازها و انتظارات
-
- اطمینان از ارتباط مقاصد سازمان با نیازها و انتظارات
-
- اشاعه نیازها و انتظارات در سطح سازمان
-
- اندازهگیری رضایت مشتری و اقدام در خصوص نتایج
- مدیریت سیستماتیک ارتباطات با مشتری
۳- رهبری و ثبات در مقاصد
تعالی یعنی رهبری دوراندیش و الهام بخش همراه با ثبات در مقاصد.
رهبران سازمانهای متعالی مسیرهای روشنی برای سازمان خود تعیین میکنند. این رهبران سایر رهبران سازمان را متحد و آن ها را به تشویق و به حرکت درآوردن کارکنانشان ترغیب میکنند. ارزشها، اصول اخلاقی، فرهنگ و ساختار اداری را بگونهای در سازمان برقرار میکنند که جذابیت و مفهوم واحدی در ذهن ذینفعان ایجاد کند. در سازمانهای متعالی رهبران در سطوح مختلف سایر کارکنان را به طور مداوم به سمت تعالی سوق میدهند تا جایی که به عنوان شاخص ارزیابی رفتار و عملکرد تلقی میشود.
آن ها با تقدیر از ذینفعان و همکاری با آنان دراجرای فعالیتهای بهبود مشترک به رهبری سازمان میپردازند. در شرایط بحرانی باثبات قدم اطمینان خاطر ذینفعانشان را در حصول مقاصد سازمانی جلب میکنند در چنین شرایطی توانمندیهای خود را با انعطاف جهتگیریهای سازمانی در مقابل عوامل و تغییرات سریع محیط خارجی نشان میدهند و کارکنانشان را نیز با خود همگام میسازند.
رهبری یعنی:
-
-
- برقراری چشماندازی روشن از آتیه سازمان
-
- برقراری و پایش مقاصد و اهداف چالش آفرین
-
- ایجاد و پایداشت ارزشهای سازمانی حاکی از اصول عدالت و اخلاق در کلیه سطوح
-
- ایجاد امکانات تامین منابع و آموزشهای لازم متناسب با وظایف و مسئولیتهای کارکنان
- هدایت و تشویق و شناخت دستآوردهای مثبت کارکنان
موضوعات: بدون موضوع
[جمعه 1400-03-21] [ 03:26:00 ب.ظ ]