در این فصل به ارائه یافته ها، جمع بندی، محدودیت ها و پیشنهادات تحقیق ارائه شده است که مطابق زیر است.

۵-۱- یافته های تحقیق

فرضیه اول تحقیق

نتایج در فرضیه اول تحقیق نشان داد که راهبردهای یادگیری خودتنظیمی به طور معناداری ۶ درصد از پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پایه سوم متوسطه ناحیه ۲ بندرعباس را تبیین می نمایند. این نتایج با یافته های تحقیقات لیو و مک­تیگ (۲۰۰۸) ، مارکو و فیلیپو (۲۰۰۵)، ماسیو و کورت (۲۰۰۴)، مونتاگو (۲۰۰۷)، میلروبریکمن، (۲۰۰۴)، نینگ و داونینگ، (۲۰۱۰)؛ برگر و کاربینک، (۲۰۱۰)؛ پری و همکاران، (۲۰۰۸)؛)؛ اسلوکام و اندوال (۲۰۰۷)؛ بروئر و یوگستر، (۲۰۰۶)؛ کلری و زیمرمن، (۲۰۰۴)، پنتریج و شانک، (۲۰۰۲)، اکبری پوررنگ و امین یزدی (۱۳۸۸)، صالحی و فرزاد (۱۳۸۴)، صمدی (۱۳۸۶)، عطایی فرد و شقاقی (۱۳۸۹) و بسیاری از تحقیقات دیگر همخوانی دارد. راهبردهای یادگیری خودتنظیم روش­های مشخص می­باشند که هدف آن­ها دست­یابی به دانش و مهارت می­باشد (نوتا، سوریس، زیمرمن، ۲۰۰۴). راهبردهای شناختی متعدد از قبیل مرور ذهنی، بسط دهی و سازمان­دهی باعث درگیری یادگیرنده در انجام تکالیف می­شوند و دست­یابی به سطوح بالاتر پیشرفت تحصیلی را میسر می­ کنند. از این رو به نظر می رسد که راهبردهای خودتنظیمی با توجه به ماهیتی که دارند موجب می شوند تا دانش آموزان پیشرفت تحصیلی مناسب تری داشته باشند.

فرضیه دوم تحقیق

نتایج در فرضیه دوم تحقیق نیز نشان داد که باورهای انگیزشی به طور معناداری ۲ درصد از پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پایه سوم متوسطه ناحیه ۲ بندرعباس را تبیین می نماید. آلیسون، کرین، لیبور میرسکی (۲۰۰۳) ، اتر و همکاران (۱۹۹۲)، استرام و ویترس (۲۰۰۵)، اکسان (۲۰۰۹)، برانسور (۱۹۸۶)، استرنبرگ (۱۹۸۵)، و زیمرمن (۱۹۹۰) ، برو سارد (۲۰۰۲)، پرلز، ویکنچ و سچمیتز (۲۰۰۹)، میلروبریکمن، (۲۰۰۴)، ویک لکت (۱۹۸۸) ، هارلن و کریک (۲۰۰۳)، امینی (۱۳۸۷)، ایران نژاد و ویسنلر (۲۰۰۸) و دیره و بنی جمال (۱۳۸۷) همخوانی دارد. قضاوت­های خودکارآمدی از تعامل بین خواسته­ های برآورده شده، موفقیت در یک تکلیف خاص، کاردانی­های فرضی مشخصی و بالاتر از همه توانایی برای استفاده مناسب از آن­ کاردانی­ها در یک موقعیت خاص، ناشی می­شوند. به هر حال، خود-کارآمدی تنها زمانی بر عملکرد تاثیر می­گذارد که شخص مهارت­ های مورد لزوم برای انجام یک تکلیف را دارا بوده و برای عمل بر طبق عقاید خود-کارآمدی خویش به طور کافی برانگیخته شود (موسوی­نژاد، ۱۳۷۶). با این وجود باید گفت دانش آموزانی که از خودکارآمدی بالایی برخوردار هستند مهارت های مورد نیاز برای انجام تکلیف خود را پیدا خواهند نمود و در نتیجه این عامل باعث می شود که پیشرفت تحصیلی در آنان نیز بیشتر از دانش آموزانی باشد که خودکارآمدی تحصیلی کمتری دارند شود.

برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت tinoz.ir مراجعه کنید.

فرضیه سوم تحقیق

یافته ها نشان داد که راهبردهای یادگیری خودتنظیمی به طور معناداری ۷ درصد از پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دختر پایه سوم متوسطه ناحیه ۲ بندرعباس را تبیین می نمایند. این نتایج با نتایج ماسیو و کورت (۲۰۰۴)، مونتاگو (۲۰۰۷)، میلروبریکمن، (۲۰۰۴)، نینگ و داونینگ، (۲۰۱۰)؛ برگر و لیوومک تیگ (۲۰۰۸)؛ اسلوکام و اندوال (۲۰۰۷)؛ بروئر و یوگستر، (۲۰۰۶)؛ کلری و زیمرمن، (۲۰۰۴)، صالحی و فرزاد (۱۳۸۴)، صمدی (۱۳۸۶)، عطایی فرد و شقاقی (۱۳۸۹) همخوانی دارد. همانطور که قبلاً گفته شد راهبردهای خودتنظیمی مهارت مرور ذهنی و این قبیل مهارت ها را شامل می شود با توجه به اینکه دانش آموزان دختر به لحاظ دغدغه های تحصیلی و رقابت هایی که در این زمینه با یکدیگر دارند سعی در تقویت راهبردهای خودتنظیمی و استفاده بیشتر از آن ها هستند.

فرضیه چهارم

نتایج در فرضیه چهارم تحقیق نیز نشان داد که باورهای انگیزشی به طور معناداری ۳ درصد از پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دختر پایه سوم متوسطه ناحیه ۲ بندرعباس را تبیین می نماید. آلیسون، کرین، لیبور میرسکی (۲۰۰۳) ، اکسان (۲۰۰۹)، برانسور (۱۹۸۶)، استرنبرگ (۱۹۸۵)، و زیمرمن (۱۹۹۰) ، برو سارد (۲۰۰۲)، پرلز، ویکنچ و سچمیتز (۲۰۰۹)، میلروبریکمن، (۲۰۰۴)، امینی (۱۳۸۷)، ایران نژاد و ویسنلر (۲۰۰۸) و دیره و بنی جمال (۱۳۸۷) همخوانی دارد. پروین (۱۳۸۷) در بررسی خود پیرامون باورهای انگیزشی تحصیلی با پیشرفت تحصیلی دانش­ آموزان دختر دبیرستانی، رشته­های ریاضی فیزیک و علوم انسانی دریافت که رابطه مثبت و معنی­داری میان باورهای انگیزشی تحصیلی با انگیزش پیشرفت و پیشرفت تحصیلی وجود دارد. دختران معمولاً بیشتر از پسران به قضاوت خود می پردازند و این باعث شده است تا تکالیف تحصیلی و یا عملکرد تحصیلی خود را به قضاوت بگذارند و سعی نمایند تا به تقویت مهارت های تحصیلی خود بپردازند؛ این باعث شده است که خودکارآمدی، پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دختر را تبیین نماید.

فرضیه پنجم

یافته ها نشان داد که راهبردهای یادگیری خودتنظیمی، پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پسر پایه سوم متوسطه ناحیه ۲ بندرعباس را تبیین نمی نمایند. این نتایج با نتایج ماسیو و کورت (۲۰۰۴)، مونتاگو (۲۰۰۷)، میلروبریکمن، (۲۰۰۴)، نینگ و داونینگ، (۲۰۱۰)؛ برگر و لیوومک تیگ (۲۰۰۸)؛ اسلوکام و اندوال (۲۰۰۷)؛ بروئر و یوگستر، (۲۰۰۶)؛ کلری و زیمرمن، (۲۰۰۴)، صالحی و فرزاد (۱۳۸۴)، صمدی (۱۳۸۶)، عطایی فرد و شقاقی (۱۳۸۹) همخوانی ندارد. دانش آموزان پسر به دلیل توجه کمتری که به مسائل تحصیلی خود دارند سعی در بهبود مهارت های تحصیلی خود و در نتیجه پیشرفت تحصیلی نکرده واین موجب شده تا راهبردهای یادگیری خودتنظیمی کمتری داشته باشند و در نتیجه پیشرفت تحصیلی آنان نیز کمتر باشد. پسران رقابت های تحصیلی کمتری دارند و به نظر می رسد که از این لحاظ خود را بی نیاز به مهارت و راهبردهای یادگیری خودتنظیمی می دانند در نتیجه پیشرفت تحصیلی کمتری دارند.

فرضیه ششم

نتایج در فرضیه دوم تحقیق نیز نشان داد که باورهای انگیزشی، پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پسر پایه سوم متوسطه ناحیه ۲ بندرعباس را تبیین نمی نماید. نتایج در این فرضیه بر خلاف نتایج آلیسون، کرین، لیبور میرسکی (۲۰۰۳) ، اتر و همکاران (۱۹۹۲)، استرام و ویترس (۲۰۰۵)، اکسان (۲۰۰۹)، برانسور (۱۹۸۶)، استرنبرگ (۱۹۸۵)، و زیمرمن (۱۹۹۰) ، برو سارد (۲۰۰۲)، پرلز، ویکنچ و سچمیتز (۲۰۰۹)، میلروبریکمن، (۲۰۰۴)، ویک لکت (۱۹۸۸) ، هارلن و کریک (۲۰۰۳)، امینی (۱۳۸۷)، ایران نژاد و ویسنلر (۲۰۰۸) و دیره و بنی جمال (۱۳۸۷) است. همانطور که قبلاً گفته شد دانش آموزان پسر دغدغه های تحصیلی کمتری دارند و در نتیجه انگیزه و تمایل آنان به پیشرفت تحصیلی نیز کمتر است.

۵-۳- جمع بندی و مقایسه نتایج

نتایج پژوهش حاضر با بسیاری از پژوهش های انجام گرفته در خصوص باورهای انگیزشی همسو و با بسیاری از تحقیقات دیگر مغایر بوده است . آنچه که در این پژوهش و نتایج آن با نتایج سایر تحقیقات متفاوت است ، به میزان رابطه هر یک از مولفه های باورهای انگیزشی با پیشرفت تحصیلی می باشد. در بسیاری از تحقیقات انجام شده عامل خودکار آمدی بهترین پیش بینی کننده عملکرد تحصیلی دانش آموزان بود در حالیکه در این پژوهش اضطراب امتحان بیشترین میزان ارتباط و پیش بینی را در ارتباط با پیشرفت تحصیلی نشان داده است . مقایسه نتایج این پژوهش با پژوهش های انجام شده زیر به خوبی مغایر بودن و همسو بودن نتایج این پژوهش را با سایر پژوهش نشان می دهد.

۱- نتایج پژوهش حاضر با نتایج تحقیقات انجام گرفته توسط پینتریچ و دی گروت ( ۱۹۹۰ ) از جهتی همسو و از جهتی مغایر است . مطابق با نتایج حاصل از تحقیقات پینتریچ و دی گروت خودکار آمدی و اضطراب امتحان بهترین پیش بینی کننده های پیشرفت تحصیلی می باشند . در حالیکه در پژوهش حاضر اضطراب امتحان و پس از آن ارزش گذاری درونی بیشترین میزان رابطه و پیش بینی کنندگی پیشرفت تحصیلی بوده اند . مطابق با نتایج حاصل از پینتریچ و دی گروت خودکار آمدی در پسران و اضطراب امتحان به طور معناداری بیشتر بوده است که نتایج تحقیق حاضر نیز نتایج یکسانی را نشان داده است و نتایج آن با نتایج به دست آمده از تحقیقات پینتریچ و دی گروت یکسان است .

۲- نتایج تحقیق انجام شده توسط کجباف ( ۱۳۸۲ ) نشان می دهد که خودکار آمدی بالاترین میزان رابطه را با پیشرفت تحصیلی داشته است . در حالیکه نتایج پژوهش حاضر نشان داد که اضطراب امتحان و پس از آن ارزش گذاری درونی بیشترین میزان رابطه را با پیشرفت تحصیلی داشته اند . نتایج به دست آمده از تحقیق انجام شده توسط کجباف در خصوص بالاتر بودن میزان اضطراب امتحان در دختران با نتایج تحقیق حاضر همسویی دارد . یعنی در پژوهش حاضر نیز دختران اضطراب امتحان بیشتری را در مقایسه با پسران تجربه نموده اند .

۳- نتایج تحقیق حاضر در خصوص رابطه و همبستگی منفی بین اضطراب با پیشرفت تحصیلی و منفی بودن رابطه خودکار آمدی و ارزش گاری درونی با عملکرد تحصیلی با نتایج حاصل از تحقیقات انجام شده توسط عابدی (۱۳۸۰) ، آندرمن و یانگ (۱۹۹۴) ، البرزی و سامانی (۱۳۸۷) ، محمد امینی (۱۳۸۷) قدم پور و زهره سرمد (۱۳۸۲) ، شیرازی تهرانی (۱۳۸۱) ، اوهان (۲۰۰۷) ، شو (۲۰۰۲) ، آیدا و وان (۲۰۰۹) ، هیفر (۲۰۰۷) ، بمیونی و هافی (۲۰۰۸) ، بوفارد و ریچارد (۲۰۰۲) و داریونگ و طاهربهی (۲۰۰۹) همسو و هم جهت است . یعنی در تمامی این پژوهش ها پیشرفت تحصیلی با اضطراب امتحان رابطه و همبستگی منفی ولی با خودکار آمدی و ارزش گذاری درونی همبستگی مثبت داشته است که نتایج تحقیق حاضر مبین نتایج مذکور است. اما در اغلب تحقیقات انجام شده ، خودکار آمدی بیشترین میزان ارتباط و همبستگی را با عملکرد تحصیلی داشته است، این در حالی است که در پژوهش حاضر از میان سه مولفه باورهای انگیزشی یعنی خودکار آمدی، ارزش گذاری درونی و اضطراب امتحان بیشترین ارتباط مربوط به اضطراب امتحان و کمترین میزان ارتباط مربوط به خودکار آمدی است . هر چند میزان خودکار آمدی، ارزش گذاری درونی و اضطراب امتحان دانش آموزان در پژوهش حاضر از میزان خودکار آمدی ارزش گاری درونی و اضطراب امتحان به دست آمده در سایر تحقیقات هم سطح و در برخی موارد ( بخصو در اضطراب امتحان ) بالاتر بوده است . نتایج لطیفیان (۱۳۷۷) حاکی از آن بود که در موقعیت­های کلاس دختران در مقایسه با پسران معمولاً از راهبردهای شناختی مانند طراحی، بازبینی و راهبردهای ارزیابی استفاده می کنند با توجه به اثر جنسیت بر انگیزش و راهبردهای خودتنظیمی نتایج نشان داد که دروس ریاضی، انگیزش تسهیل کننده قوی برای پیشرفت پسران است در حالی که استفاده از راهبرد برای پیشرفت دختران تسهیل کننده قوی­تر است.

شاید تفاوت اساسی نتایج حاضر با سایر نتایج تحقیقات انجام شده به دلیل تمرکز بر روی پیشرفت تحصیلی در پژوهش حاضر بوده است . بسیاری از دروس هستند که بیشترین میزان حساسیت ، اهمیت و نگرانی را در دانش آموزان ایجاد می نمایند ، لذا طبیعی به نظر برسد که به دلیل اهمیتی که مدارس به برخی دروس و نتایج از آزمون های مستمر و پایانی می دهند موجب شده است تا میزان اضطراب امتحان دانش آموزان نسبت به عملکرد درسی بالاتر از خودکار آمدی و ارزش گذاری درونی درسی بوده است . دلیل بالاتر بودن میزان و ارتباط ارزش گذاری درونی با پیشرفت تحصیلی نیز به دلیل اهمیت و توجهی است که مدارس به برخی دروس قائل بوده اند که نتایج آن اهمیت قائل شدن به برخی دروس توسط دانش آموزان بوده است .

۵-۴- محدودیت های تحقیق

پژوهش حاضر نیز مانند بسیاری از پژوهش های دیگر با محدودیت هایی مواجه بوده که به مهمترین آن ها اشاره می شود .

۱- پژوهش حاضر در گروه سنی ۱۷-۱۸ سال و بر روی گروهی از دانش آموزان دوره سوم متوسطه شهر بندرعباس که شرایط تحصیلی، هوشی و علمی تقریباً یکسانی داشته اند اجرا شده است. بنابراین در تعمیم آن به سایر فراگیران باید جانب احتیاط را رعایت نمود .

۲- محدودیت دیگر پژوهش مربوط به طرح تحقیق که از نوع طرح های غیر آزمایشی است، مربوط می شود . مسلماً تحقیق همبستگی قاطعیت طرح های تجربی ( آزمایشی ) را ندارد . بنابراین نتایج حاصله نمی توانند نشان دهنده روابط علّی بین متغیر های پژوهش باشد .

۳- محدودیت دیگر مربوط به ابزار جمع آوری اطلاعات است. از آنجایی که اطلاعات لازم از طریق پرسشنامه حاصل شده است ، ممکن است موجب سوگیرِِِی دانش آموزان نسبت به سوال های پژوهش باشد. از اینرو ممکن است دقت لازم را در جواب دادن به سوالات نداشته باشند .

۵-۵- پیشنهادها

با توجه به شرایط خاص پژوهش حاضر ، به منظور انجام پژوهش های بیشتر در خصوص باورهای انگیزشی و خودتنظیمی پیشنهادهای زیر ارائه می گردد.

۱- پیشنهاد می گردد پژوهش حاضر در مقاطع مختلف تحصیلی انجام پذیرد و نتایج حاصله با یکدیگر مقایسه گردد .

۲- پیشنهاد می شود رابطه بین عملکرد تحصیلی دانش آموزان و باورهای انگیزشی در دروس مختلف بررسی و با یکدیگر مقایسه گردد .

۳- توصیه می شود مدارس مختلف را که دارای شرایط آموزشی متفاوتی می باشند، از لحاظ میزان باورهای انگیزشی با یکدیگر مقایسه گردند .

۴- پیشنهاد می گردد در زمینه های ایجاد باورهای انگیزشی و یادگیری خودتنظیمی آموزش های خاص در مدارس اجرا شود.

منابع فارسی

– ابوالقاسمی، عباس، ساخت و اعتباریابی مقدماتی پرسشنامه اضطراب امتحان و بررسی رابطه اضطراب امتحان با اضطراب عمومی، عزت نفس، پایگاه اجتماعی- اقتصادی (۱۳۷۴) پایان نامه کارشناسی ارشد، روان­شناسی تربیتی، دانشگاه شهید چمران اهواز.

عکس مرتبط با اقتصاد

– احمدی، سیروس، نمازی­زاده، مهدی؛ عبدلی، بهروز؛ سیدعالی­نژاد، آزاده، (۱۳۸۸). مقایسه انگیزشی پیشرفت بازی­کنان تیم­های رده بالا و پایین لیگ برتر فوتبال، فصل­نامه المپیک، سال ۱۷، شماره۳٫

– احمدی، زینب، (۱۳۸۹). نقش جهت­گیری هدف و باورهای انگیزشی در تعلل­ورزی دانش­ آموزان سال سوم متوسطه شهر تبریز، پایان نامه کارشناسی ارشد.

– استیپک، ریتوز. ۱٫جی، انگیزش برای یادگیری، (۱۳۸۵). ترجمه رمضان حسن­زاده و نرجس عمومی، چاپ سوم، مشهد: انتشارات دنیای پژوهش.

– اسپالینگ، جریل، ال، (۱۹۹۲). انگیزش در کلاس درس، ترجمه محمدرضا نائبیان و اسماعیل بیابان­گرد، (۱۳۸۱)، تهران: انتشارات مدرسه برهان.

– اسپالدیگ، ال. (۱۳۷۷). انگیزش در کلاس درس، مترجمان، حسن یعقوبی و ایرج خوش­خلق، انتشارات دانشگاه تربیت معلم تبریز. (تاریخ انتشار به زبان اصلی،۱۹۹۲).

– اسلاوین، رابرت. ایی. (۱۹۵۰). روان­شناسی تربیتی (نظریه­ های و کاربست). ترجمه: یحیی سیدمحمدی، (۱۳۸۷). تهران: انتشارات دوران.

– اسماعیل دخت، راضیه، (۱۳۸۳). بررسی رابطه هسته کنترل یادگیری خودتنظیمی و عملکرد تحصیلی دانش­ آموزان دختر ناحیه ۴شیراز، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد ارسنجان.

– اصلانی، ابراهیم. (۱۳۸۷). مدرسه بدون رقابت، تهران: انتشارات دوران.

– اعرابیان، و همکارن. (۱۳۸۳).بررسی رابطه باورهای خودکارآمدی بر سلامتی روانی و موفقیت تحصیلی دانشجویان، پایان نامه کارشناسی ارشد.

– اکبری بوررنگ، محمد و امین یزدی، سیدامیر. (۱۳۸۸). با بررسی خودکارآمدی و اضطراب امتحان در دانشجویان دانشگاه­های آزاد خراسان جنوبی، افق دانش، فصل­نامه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی درمان گناباد دوره ۱۵، شماره۳٫

– البرزی، شهلا و سازمانی، سیامک. (۱۳۷۸). بررسی و مقایسه­ باورهای انگیزشی و راهبردهای یادگیری خودتنظیمی برای یادگیری درمیان دانش­ آموزان دختر و پسر مقطع راهنمایی مراکز تیزهوشان شیراز. مجله علوم اجتماعی دانشگاه شیراز، دوره پانزدهم، شماره۱٫

 تصویر درباره جامعه شناسی و علوم اجتماعی

– البرزی، شهلا، سیف، دیبا. (۱۳۸۱). بررسی رابطه باورهای انگیزشی، راهبردهای یادگیری و برخی از عوامل جمعیتی با پیشرفت تحصیلی گروهی از دانشجویان علوم انسانی در درس آمار، مجله علوم اجتماعی و انسانی دانشگاه شیراز، دوره ۱۹، شماره۱٫

– امینی، زرار. (۱۳۸۷). رابطه راهبردهای یادگیری خودتنظیمی و باورهای انگیزشی با پیشرفت تحصیلی دانش­ آموزان. اندیشه­ های نوین تربیتی، دوره­ ۴، شماره۴٫

– براون، ماریا؛ رالف، سوء (۱۹۹۴). مدیریت فشار روانی در مدارس (راهبردهای اثربخش برای معلمان). ترجمه: عباس صادقی و اردشیر ابراهیمی (۱۳۸۶). تهران: انتشارات حق­شناس.

– برک، لورا، ای. (۲۰۰۱). روان­شناسی رشد از لقاح تا کودکی، ترجمه: یحی سیدمحمدی. جلد اول، تهران: نشر ارسباران.

– بلوم، بی. اس. (۱۹۸۲). ویژگی­های آدمی و یادگیری آموزشگاهی، ترجمه: علی اکبر سیف (۱۳۸۷)، تهران: انتشارات دانشگاه تهران.

– بندورا، آلبرت. (۱۹۷۷). نظریه­ های یادگیری اجتماعی، ترجمه: فرهاد ماهر (۱۳۷۲). شیراز: انتشارات راهگشا.

– بنتهام، سوزان. (۱۹۵۸). روان­شناسی تربیتی، ترجمه: اسماعیل بیابان­گرد (۱۳۸۴). تهران: انتشارات رشد.

– بهرامی، فاطمه و رضوان، شیوا، (۱۳۸۰). بررسی رابطه بین انگیزش پیشرفت تحصیلی دانش­ آموزان دختر و پسر دوره متوسطه شهر اصفهان با ویژگی­های آموزشگاهی آنان. دانشکده علوم تربیت و روان­شناسی دانشگاه اصفهان، مجله پژوهش­های تربیتی و روان­شناختی، سال۲، شماره۲، شماره پیاپی۶، ص۷۲-۶۱٫

– بیابان­گرد، اسماعیل (۱۳۸۶)، اضطراب امتحان، چاپ دوم، تهران: دفتر نشر و فرهنگ.

– بیابان­گرد، اسماعیل، (۱۳۸۴). روان­شناسی تربیتی، تهران: نشر ویرایش.

– بیابان­گرد، اسماعیل. (۱۳۸۶). روش­های پیشگیری از افت تحصیلی، تهران: انتشارات انجمن اولیاء و مربیان.

۲۵- بیلر، رابرت، کاربرد روان­شناسی در آموزش، (۱۳۶۸). ترجمه: پروین کدیور، جلد اول، تهران: نشر دانشگاهی.

– پرکان، فضل، (۱۳۸۷). مقایسه اثربخشی آموزش با روش حل مساله با آموزش به شیوه معمول در مدارس بر یادگیری خودتنظیمی دانش­ آموزان سال سوم راهنمایی شهر مهاباد. دانشکده روان­شناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران.

– پوراسلامی، محمد؛ شیرازی، گیتا، (۱۳۸۰). تاثیرات انگیزش در پیشرفت تحصیلی دانش­ آموزان و یادگیری آن­ها، نشریه تربیت. شماره۵٫

– پیرحسینلو، سعیده (۱۳۸۲). بررسی رابطه بین خودکارآمدی ریاضی – اضطراب ریاضی، انتظار عملکرد ریاضی در پیشرفت ریاضی دختران و پسران دبیرستانهای دولتی منطقه دو تهران. پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشکده ادبیات دانشگاه بیرجند.

– پنتریج وشانک (۲۰۰۲). انگیزش در تعلیم و تربیت (نظریه­ها، تحقیقات و راه­کارها)، ترجمه: مهرناز شهرآرایی، (۱۳۸۶)، تهران: انتشارات علم.

– جباری، حسن؛ خداپناهی، محمد کریم؛ حیدری، محمود (۱۳۸۶). بررسی مقایسه دانشجویان از لحاظ مسند مهارگذاری، باورهای انگیزشی و راهبردهای یادگیری خود نظم داده شده. فصل­نامه اندیشه­ های نوین تربیتی، شماره ۵، دوره۳٫

– جعفری روشن، مرجان. (۱۳۸۸). رابطه بین باورهای انگیزشی و راهبردهای یادگیری خود نظم داده شده با خلاقیت در مدارس متوسطه شهر همدان. پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی.

– چالمه، رضا. (۱۳۹۰). بررسی تاثیر محیط یادگیری فراشناختی بر پیشرفت تحصیلی با واسطه­گری باورهای انگیزشی در دانش­ آموزان دبیرستان­های شهر شیراز. پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشکده روان­شناسی و علوم تربیتی. دانشگاه شیراز.

– چونگ، کیم وو. سنگ­فرش هر خیابان از کلاست. ترجمه: محمد سوری (۱۳۷۵)، تهران: انتشارات مترجم.

– حجازی، الهه؛ نقش، زهرا (۱۳۸۷). الگوی ساختاری رابطه ادراک از ساختار کلاس، اهداف پیشرفت، خودکارآمدی و خودنظم بخشی در درس ریاضی. فصل­نامه تازه­های علوم شناختی. شماره۴، سال ۱۰٫

– حجازی و همکاران (۱۳۸۵). عوامل موثر بر پیشرفت تحصیلی دانشجویان کشاورزی در دانشگاه تهران، پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشکده روان­شناسی و علوم تربیتی.

– حسن­زاده، رمضان (۱۳۸۱). رابطه بین انگیزش، منبع کنترل و پیشرفت تحصیلی. تهران: فصلنامه نوآوری­های آموزشی، شماره ۲٫

– حسین پورگنابادی، ریحانه (۱۳۸۷). بررسی مقایسه­ای باورهای هوشی و باورهای خودکارآمدی دانش­ پژوهان پیش­دانشگاهی با عملکرد تحصیلی بالا و پایین. پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشگاه­ آزاد واحد بیرجند.

– حسینی رامشه، سید محمد (۱۳۷۷). بررسی رابطه مولفه­های یادگیری خود نظم داده شده با هوش و پیشرفت تحصیلی. پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشکده روان­شناسی و علوم­تربیتی دانشگاه تبریز.

نتیجه تصویری برای موضوع هوش

– حسینی طباطبائی، ف؛ قدیمی مقدم، م (۱۳۸۶). بررسی علل پیشرفت تحصیلی دختران مقایسه با پسران استان­های خراسان رضوی، شمالی و جنوبی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان اصفهان، دانش و پژوهش در علوم تربیتی، شماره ۱۵، پاییز ۱۳۸۶، صص ۱۴۷-۱۱۹٫

موضوعات: بدون موضوع
[دوشنبه 1399-12-18] [ 01:40:00 ق.ظ ]