یافته های این پژوهش بر حسب نوع متغیرها کمی و کیفی می باشند. بدین ترتیب که سن و معدل بصورت متغیر “کمی- پیوسته”، ترم تحصیلی و تعداد خواهر و برادر بصورت متغیر “کمی- گسسته”، جنس، تاهل، دانشکده، محل و وضعیت سکونت، محل تولد، شغل پدر و مادر، ورزش کردن، سابقه مصرف سیگار، مواد مخدر و الکل، سابقه انجام کار دانشجویی، سابقه شرکت در کلاس های مهارت زندگی، درخواست کمک هنگام برخورد با مشکل، نوع رفتار والدین، سابقه عدم کسب نمره قبولی در واحد درسی و مشروط شدن بصورت متغیر “کیفی- اسمی”، و تحصیلات پدر و مادر، درآمد خانواده، رضایت از ارتباط با دوستان و همسالان، رضایت از رشته تحصیلی، میزان موفقیت در حل مسائل و مشکلات، میزان موفقیت در امر تحصیل و میزان موفقیت در مهارت های حرفه ای و بالینی بصورت “کیفی- رتبه ای” در نظر گرفته شدند.
جهت تجزیه و تحلیل، داده های جمع آوری شده کد گذاری و وارد نرم افزار آماری spss نسخه ۲۱ گردید. به منظور دسته بندی داده ها از آمار توصیفی مانند میانگین و انحراف معیار و جداول توزیع فراوانی استفاده شد. سپس به منظور بررسی نرمال بودن توزیع نمرات مهارت های حل مسئله و انگیزش تحصیلی دانشجویان به تفکیک ابعاد، از آزمون کولموگروف اسمیرنوف[۸۵] استفاده شد و نتایج این آزمون نشان داد که متغیرهای مورد مطالعه، از توزیع نرمال پیروی نمی کنند (۰۵/۰>P). جهت بررسی ارتباط عوامل فردی- اجتماعی با متغیرهای مهارت حل مسئله و انگیزش تحصیلی با توجه به نرمال نبودن توزیع داده ها از آزمون های آماری کای اسکوار، من ویتنی، کروسکال والیس[۸۶]، فرید من[۸۷] و ضریب همبستگی اسپیرمن[۸۸] استفاده گردید. سطح معناداری ۰۵/۰>p در نظر گرفته شد.
جهت بررسی ارتباط چندگانه ی عوامل فردی- اجتماعی و آموزشی مرتبط با مهارت حل مسئله، از مدل رگرسیون لجستیک چندگانه استفاده گردید، بدین صورت که همه ی متغیرهایی که در بررسی تک متغیره معنادار یا نزدیک به معناداری بودند به روش Back ward step wise (LR) وارد مدل گردیدند. (شرط ورود به مدل با ۱/۰>P، ۰۵/۰ : Entry، ۱/۰ : Removal). در این مدل، متغیر پاسخ، مهارت حل مسئله (۰ = نمره ی بیشتر از میانگین، ۱ = نمره ی مساوی و پایین تر از میانگین) می باشد.
در بررسی ارتباط چندگانه ی ابعاد انگیزش تحصیلی با مهارت حل مسئله نیز، از مدل رگرسیون لجستیک چندگانه استفاده گردید. در این مدل، متغیر پاسخ، مهارت حل مسئله (۰ = نمره مهارت حل مسئله بالاتر از میانگین، ۱ = نمره مهارت حل مسئله مساوی و پایین تر از میانگین) می باشد. نتایج مدل نهایی رگرسیون لجستیک به روش Back ward step wise (LR) در جداول مربوطه خلاصه شده است: (۲۰۲/۰=P، Hosmer and Lemeshow test که نشان دهنده شاخص کارایی مدل می باشد)

ملاحظات اخلاقی :
در این پژوهش، پژوهشگر با رعایت نکات اخلاقی زیر مطالعه خود را انجام داده است:
۱- کسب اجازه از شورای پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی گیلان
۲- کسب معرفی نامه کتبی از معاونت محترم پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی گیلان جهت ارائه به دانشکده ها
۳- معرفی خود به عنوان پژوهشگر به دانشجویان
۴- توضیح هدف از انجام پژوهش به واحد های مورد پژوهش
۵- دادن حق انتخاب به واحد های مورد پژوهش جهت شرکت آزادانه در پژوهش و داشتن اختیار عدم ادامه همکاری در پژوهش
۶- اخذ رضایت کتبی از دانشجویان جهت شرکت در پژوهش
۷- اطمینان دادن به واحدهای مورد پژوهش در مورد محرمانه ماندن اطلاعات کسب شده
۸- انعکاس نتایج مطالعه به دانشجویان در صورت تمایل آنان
فصل چهارم
یافته های پژوهش (معرفی جداول) :
در این فصل اطلاعات گردآوری شده پس از تجزیه و تحلیل آماری با توجه به اهداف از پیش تعیین شده در قالب ۱۱ جدول و ۱۱ نمودار تدوین گردیده است.
جدول شماره ۱: در ارتباط با توزیع فراوانی واحدهای مورد پژوهش برحسب عوامل فردی- اجتماعی کیفی تنظیم شده است.
جدول شماره ۲: در ارتباط با شاخص های آماری متغیرهای کمی واحدهای مورد پژوهش برحسب عوامل فردی- اجتماعی تنظیم شده است.
جدول شماره ۳: در ارتباط با شاخص های آماری متغیرهای کمی واحدهای مورد پژوهش برحسب عوامل آموزشی تنظیم شده است.
جدول شماره ۴: در ارتباط با توزیع فراوانی واحدهای مورد پژوهش برحسب عوامل آموزشی کیفی تنظیم شده است.
جدول شماره ۵: در ارتباط با هدف ویژه اول “تعیین میانگین امتیازات مهارت های حل مسئله در واحدهای مورد پژوهش” تنظیم شده است.
جدول شماره ۶: در ارتباط با هدف ویژه دوم “تعیین عوامل فردی- اجتماعی مرتبط با مهارت های حل مسئله در واحدهای مورد پژوهش” تنظیم شده است.
جدول شماره ۷: در ارتباط با برآورد ضرایب رگرسیونی عوامل فردی- اجتماعی مرتبط با مهارت های حل مسئله براساس مدل رگرسیون لجستیک چندگانه تنظیم شده است.
جدول شماره ۸: در ارتباط با هدف ویژه سوم “تعیین عوامل آموزشی مرتبط با مهارت های حل مسئله در واحدهای مورد پژوهش” تنظیم شده است.
جدول شماره ۹: در ارتباط با برآورد ضرایب رگرسیونی عوامل آموزشی مرتبط با مهارت های حل مسئله براساس مدل رگرسیون لجستیک چندگانه تنظیم شده است.
جدول شماره ۱۰: در ارتباط با هدف ویژه چهارم “تعیین ابعاد انگیزش تحصیلی مرتبط با مهارت های حل مسئله در واحدهای مورد پژوهش” تنظیم شده است.
جدول شماره ۱۱: در ارتباط با برآورد ضرایب رگرسیونی ابعاد انگیزش تحصیلی مرتبط با مهارت های حل مسئله براساس مدل رگرسیون لجستیک چندگانه تنظیم شده است.
یافته های پژوهش (معرفی نمودارها) :
نمودار شماره ۱: نمودار وضعیت مهارت حل مسئله و ابعاد آن
نمودار شماره ۲: نمودار وضعیت مهارت های حل مسئله بر حسب تعداد خواهر و برادر
نمودار شماره ۳: نمودار وضعیت مهارت های حل مسئله بر حسب سطح تحصیلات مادر
نمودار شماره ۴: نمودار وضعیت مهارت های حل مسئله بر حسب میزان موفقیت در حل مسائل و مشکلات
نمودار شماره ۵: نمودار وضعیت مهارت های حل مسئله بر حسب ارزیابی نوع رفتار مادر
نمودار شماره ۶: نمودار وضعیت مهارت های حل مسئله بر حسب دانشکده محل تحصیل
نمودار شماره ۷: نمودار وضعیت مهارت های حل مسئله بر حسب میزان رضایت از رشته تحصیلی
نمودار شماره ۸: نمودار وضعیت مهارت های حل مسئله بر حسب میزان موفقیت در مهارت های حرفه ای و بالینی
نمودار شماره ۹: نمودار پراکنش ارتباط نمره بی انگیزشی با نمره مهارت حل مسئله
نمودار شماره ۱۰: نمودار پراکنش ارتباط نمره انگیزش درونی با نمره مهارت حل مسئله
نمودار شماره ۱۱: نمودار پراکنش ارتباط نمره انگیزش بیرونی با نمره مهارت حل مسئله

جدول شماره ۱: توزیع فراوانی واحدهای مورد پژوهش بر حسب عوامل فردی- اجتماعی کیفی
موضوعات: بدون موضوع
[دوشنبه 1399-12-18] [ 01:51:00 ق.ظ ]