:

امروزه در دنیا ، به خصوص در کشور ما سیستم نیلینگ کاربرد فراوانی پیدا کرده است . در گودبرداری هایی که به صورت قائم برداشته می شوند و همچنین در دیواره های خاکی سست از این سیستم استفاده می شود.

زمان کمتر در این پروژه ها اهمیت فراوان دارد، زیرا هم هزینه کمتر بابت اجاره ساعتی دستگاه ها پرداخت می شود و هم به دلیل محدودیت زمانی در نگهداری خاک مسلح ( محدودیت زمانی سیستم نیلینگ ، ترک خوردگی در ساختمان های مجاور ، شروع فصل بارندگی و…. ) می توان زودتر فنداسیون ودیواره ها را اجرا کرد و از خطر ریزش کاست . لذا هدف این مقاله ، برنامه ریزی بهینه برای دستگاه حفار و خاکبرداراست به نحوی که کمترین زمان بیکاری در دو دستگاه را داشته باشیم و مهم تر اینکه پروژه زودتر به پایان برسد. از آنجا که جنس خاک در نقاط و عمق های مختلف ، متفاوت است و حفره ها نیز عمق های مختلف دارند و عملکرد دستگاه ها بهم وابسته است ، می توان با سیستماتیک کردن توالی عملیات در هر نقطه از گود ، به حداقل زمان اتمام پروژه دست پیدا کرد.

برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت zusa.ir مراجعه نمایید.

 

مدلسازی تاثیر تاخیر در سفارشات مصالح بر پیشرفت پروژه

لیلا عادلزاده

دانشجوی کارشناس ارشد مدیریت ساخت، دانشکده عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران

Leyla_adelzade@yahoo.com

فرزاد عادلزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه بین المللی امام خمینی

f.ad67@yahoo.com

احسان اله اشتهاردیان

استاد مدعو گروه مدیریت ساخت دانشکده عمران دانشگاه علم و صنعت

عباس افشار

استاد دانشکده عمران دانشگاه علم و صنعت

۱٫چکیده

تاخیرهای برنامه ریزی معمولأ در پروژه های ساخت رخداداده و . و باعث ایجاد مشکلات جدال بر انگیزی می شود. روش های مختلفی برای آنالیز تاخیر موجود است که در موقعیت های مختلف مناسب خواهند بود که اغلب این روشها با کمی تفاوت مشابهند. امروزه تغییر در هر کدام از عوامل پروژه های ساخت مانند نیروی انسانی و مقدار مصالح و منابع و …. ممکن است موجب تاخیر در زمانبندی پروژه شود.در این مقاله سعی شده است یکی از مهمترین تاخیر ها که همان کمبود منابع یعنی مصالح است و البته موجودی انبار را با سیتم های پویا و نرم افزار vensim و بصورت ساده با در نظر گرفتن فقط این تاخیر زمانی مدل سازی کرد همچنین در ان تاثیر تاخیر و نرخ سفارش بر پیشرفت پروژه را بررسی کرد. البته در این روند تاخیر های در حین ساخت در نظر گرفته نشده است.

کلمات کلیدی:

تاخیر،نرخ شفارش کالا، پیشرفت پروژه، نرخ ساخت، مدلسازی با VENSIM، موجودی انبار

بررسی و طبقه بندی علل تأخیرات در پروژه­ های ساخت (مطالعه موردی در نیروگاه­های سیکل ترکیبی)

دکتر فرناز برزین پور

استادیار دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت ایران

barzinpour@iust.ac.ir

راضیه پیروزفر

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت سیستم و بهره­وری، دانشگاه علم و صنعت ایران

r_pirouzfar@ind.iust.ac.ir

واژه­ های کلیدی: تأخیرات پروژه، عوامل تأخیر، راهکارها

چکیده:

از عمده مشکلات بارز در اجرای پروژه­ ها، تأخیرات پروژه می­باشد. به طور کلی تأخیرات ناشی از عوامل مختلفی از سوی ارکان مختلف درگیر در پروژه است، این موضوع در پروژه­ های بزرگ و ملی به لحاظ ماهیت پیچیدگی آنها و وجود عدم قطعیت­های فراوان و مدت زمان طولانی اجرای آنها، دارای اهمیت زیادتری می­باشد. با آنکه امروزه تلاش­ های زیادی برای موفقیت پروژه­ ها از طرف عوامل درگیر صورت می­گیرد، لیکن هنوز پروژه­ ها با تأخیر به اتمام می­رسند. در صورت شناسایی علل تأخیرات احتمالی در شروع هر پروژه، می­توان با انجام اقدامات پیشگیرانه از وقوع تأخیرات جلوگیری نموده یا آنها را کاهش داد که در نتیجه عواید قابل توجه­ای را برای اقتصاد کشور به دنبال خواهد داشت. در این مقاله ضمن بررسی اجمالی مطالعات مربوط به تأخیرات و شناسایی عوامل اصلی از طریق بررسی منابع مختلف، علل تأثیرگذار در افزایش زمان پروژه­ های ساخت نیروگاه­های سیکل ترکیبی بر اساس نظرات خبرگان مربوط به تعدادی از پروژه­ های به اتمام رسیده در شرکت توسعه ۲ مپنا با بهره گرفتن از مصاحبه عمیق و نیمه ساختاریافته، شناسایی شده است. با توجه به اهمیت پروژه­ های نیروگاهی، شناسایی عوامل عمده تأثیرگذار در تأخیر و راهکارهای فنی و مدیریتی جهت کنترل و پیشگیری یا کاهش تأخیرات و هدایت منابع و امکانات موجود به سمت استفاده بهینه و افزایش کارایی، مفید و حایز اهمیت خواهد بود.

عکس مرتبط با اقتصاد

بررسی و مقایسه انواع تکنیک های تحلیل تاخیرات در پروژه های ساخت

نیما بابایی

کارشناس ارشد مدیریت پروژه و ساخت- شرکت مهندسی مشاور مهاب قدس

nimbab@gmail.com

واژه های کلیدی

تحلیل تاخیرات، مدیریت پروژه ساخت، زمانبندی، مدیریت زمان

چکیده

در طول دوره اجرای یک پروژه ساخت، احتمال دارد تاخیرات به دلایل متعددی به وقوع بپیوندند. ممکن است این گونه تاخیرات ناشی از عملکرد کارفرما، پیمانکار، شخص ثالث درگیر در پروژه یا حوادث قهری باشد که در طول عمر پروژه رخ می دهند. ممکن است تاخیرات ناشی از اعتصاب، دوباره کاری، سازماندهی ضعیف، کمبود مواد و مصالح، خرابی دستگاه ها و تجهیزات، دستورات تغییر کار، حوادث قهری و غیره باشد. علی رغم پیشرفت روز افزون تکنولوژی و افزایش درک مدیریتی در خصوص تکنیک های مدیریت پروژه، کماکان پروژه های ساخت با تاخیرات دست و پنجه نرم کرده به نحوی که تحلیل تاخیرات به صورت جز لاینفک چرخه حیات اینگونه پروژه ها قرار گرفته است. با توجه به اینکه شناسایی انواع تکنیک های ارائه شده در زمینه تحلیل تاخیرات و برگزیدن مناسب ترین تکنیک بر مبنای محدودیت ها و شرایط خاص حاکم بر هر پروژه، جزء اولین و مهمترین اقدامات برای انجام یک تحلیل تاخیر موفق در آن پروژه می باشد، در این مقاله به بیان روش های موجود، مقایسه آنها با یکدیگر و راهکارهایی برای دستیابی به بهترین روش بر اساس اطلاعات موجود و محدودیت های پروژه ها پرداخته شده است.

بررسی علل تاخیر زمان اجرای پروژه های عمرانی شهری با توجه به عوامل پروژه

سید علیرضا صفوی (کارشناس ارشد مهندسی مدیریت ساخت- دانشگاه علم و صنعت ایران)

موضوعات: بدون موضوع
[دوشنبه 1399-12-18] [ 02:11:00 ق.ظ ]