راهنمای نگارش مقاله در رابطه با تحلیل دینامیکی میکروتیر یکسر گیردار در محفظه بسته حاوی سیال تراکم ... | ... | |
(ب)
(ج)
(د)
شکل۴-۶)نمودار همگرایی الف)فرکانس اول ب)فرکانس دوم ج)فرکانس سوم د)فرکانس چهارم
همانطور که به نتیجه رسیدیم ، سیال مورد بررسی مدهای بالا را بیشتر تحت تاثیر قرار داده است این موضوع در خصوص فرکانسهای تیر نیز مصداق داشته و بعبارت دیگر فرکانسهای بالاتر نیز دارای تغییرات بیشتری خواهد بود. در شکل (۴-۷) تغییرات فرکانسهای طبیعی نسبت به تغییرات چگالی سیال رسم شده و نشان داده شده که با افزایش چگالی سیال جرم معادل سیستم افزایش یافتهو در نتیجه فرکانسهای طبیعی سیستم کاهش پیدا می کنند که تغییرات فوق در فرکانس بالا به مراتب بیشتر از فرکانسهای پایین است.
شکل۴-۷) تغییرات فرکانسهای طبیعی نسبت به تغییرات دانسیته سیال
همچنین در اشکال (۴-۸) و (۴-۹) تاثیر تغییرات ابعاد هندسی بر روی مشخصه های ارتعاشی سیستم مورد بررسی قرار گرفته است. شکل (۴-۸) تغییرات طول تیر و شکل (۴-۹) اثرات موقعیت قرارگیری تیر در مخزن را بر روی فرکانسهای طبیعی سیستم نشان می دهد. به عبارت دیگر نشان داده شده که علاوه بر تغییر طول تیر با تغییر موقعیت قرارگیری آن در محفظه نیز می توان مشخصه های ارتعاشی سیستم را تغییر داد که این موضوع می تواند در طراحی میکرو ساختارها مهم باشد.
شکل ۴-۸)تغییرات فرکانسهای طبیعی نسبت به تغییرات طول میکروتیر
از آنجاییکه موقعیت قرار گیری تیر می تواند در طراحی میکرو ساختارها مهم باشد ،شکل (۴-۹) تاثیر تغییرات موقعیت قرارگیری تیر را در محفظه بسته سیال نشان می دهد. در این شکل فرکانسهای بی بعد تیر خیس نسبت به تغییر موقعیت پارامتر ترسیم شده است .هرچند با حرکت تیر به سمت بالا یا پایین مخزنفرکانسهای طبیعی کاهش می یابد اما با توجه به نمودار ترسیمی ، میتوان پیشنهاد کرد کهتاثیر تغییرات موقعیت قرار گیری تیر چنان زیاد بر روی فرکانسهای طبیعی سیستم اثر نمی گذارد و لذا این موضوع می تواند در طراحی میکرو ساختارها حائز اهمیت باشد. لازم بذکر است این کاهش فرکانسهای طبیعی ناشی از افزایش جرم افزوده است چراکه سفتی و جرم تیر با تغییرات موقعیت قرارگیری تیر دچار تغییر نشده و تنها پارامتر قابل تغییرجرم افزوده ناشی از سیال است
(الف)
(ب)
[جمعه 1400-07-23] [ 12:54:00 ب.ظ ]
لینک ثابت
|