با وجود اینکه بسیار سودمند و مفید است که شما در طول اجرای این برنامه مشارکت فعال داشته باشید، در عین حال آزادید هر زمانی که مایل هستید «البته با اطلاع قبلی به رهبر گروه»، مشارکتتان را قطع کنید.
اگر اطلاعات بیشتری درهرزمانی خواستید میتوانید به دفتر مشاوره مراجعه یا با شماره
تلفن ………………. تماس برقرار نمائید.
اطلاعاتی که با رضایت در اختیار میگذارید، مطالعه خواهد شد و نتیجه به شما ابلاغ خواهد شد ما علاقه مند هستیم شما دراین برنامه شرکت داشته باشید.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نام و نام خانوادگی عضو …………………… تاریخ……………….. امضاء
پیش جلسه ( جلسه مقدماتی):
هدف: ارائه رهنمودهائی برای مشارکت اعضا و انجام پیش آزمون
معرفی برنامه، رهبر گروه، ،آموزشها و اعتبارنامههایی که کسب کرده / اجرای فرمها و ابزارهای پیش آزمون.
معرفی اعضا در گروه( یکی از نقاط قوت خود را نیز معرفی کنند. یکی از چیزهایی که در سایر اعضا جذاب یافته است نیز معرفی نماید.رهبر گروه میتواند اینکار را برای اعضا درابتدا «مدل سازی» کند).
در پایان هر جلسه تکالیفی برای بین دو جلسه ارائه خواهد شد و ۱۵دقیقه ابتدای هر جلسه به بررسی گزارش اجرای تکالیف اعضا اختصاص خواهد داشت.
جلسه اول:
هدف: آشنایی با اهداف گروه، ایجاد ارتباط و همدلی
۱- مشخص کردن اهداف فرایند مشاوره گروهی
۲- توضیح خطوط کلی جلسات برای اعضای گروه : تأکید بر مسئولیت پذیری / حقوق مساوی اعضای گروه / رعایت اصل راز داری / توجه و تعامل مداوم بین اعضا/ شرکت منظم اعضا در زمان و تاریخ اعلام شده جلسات / ضرورت انجام دادن تکالیف بین جلسات/ داشتن رویکرد توجه آمیز و امیدوارانه/ توجه به رویکرد تعلیمی از طریق حمایت، چالش و مواجهه بین اعضا/ کارکردن در جهت فهم و بهبود شیوه زندگی / پروراندن برخی عقاید درباره معنای زندگی که ممکن است متفاوت از چیز باشدکه تاکنون یاد گرفته اید/ داشتن مشارکت ورویکرد حمایت گرایانه با سایر اعضا و رهبر
۳- تاکید مشاور بر روابط درمانگرایانه تا مشکل از طریق : دلگرمیدادن توسط مشاور بجای تجزیه و تحلیل
۴- (مصاحبه ذهنی) ورود به بحث وگفتگو با اعضا: آیا شما هم شیوهای برای زندگی دارید؟ آن شیوه کدام است؟ آیا شیوه زندگی فعلیتان خوب است؟ آیا میتوانید بهتر از این باشید؟ چه کارهایی باید برای بهبود این شیوه انجام دهید؟ پیش بینی میکنید اگر شیوه زندگیتان عوض شود چه تغییر در زندگیتان اتفاق خواهد افتاد؟
۵- تکلیف عملی؛
راهنمای مصاحبه عینی اولیه برای گردآوری اطلاعات در اختیار هر یک از اعضاء قرار می گیرد تا با تمرکز و دقت تا هفته آینده آنرا تکمیل کنند (قبل از ترک جلسه مجدداً بر محرمانه بودن اطلاعات مراجعین تاکید می شود).
جلسهدوم:
هدف :کاوش کردن پویش های فرد ، شناخت شیوه زندگی و عوامل مؤثر بر آن
۱- معرفی مجموعه خانواده: (جایگاه ترتیبی هر یک از اعضا).
۲- تمرین مجموعه خانواده: اعضا به گروههایی مطابق با ترتیب تولد شان در مجموعه خانوادگی تقسیم میشوند (تنها- بزرگتر- میانی- کوچکتر). هر گروه راجع به تشابهات و تفاوتهای خود از نظر خصوصیات گفتگو کنند. هر گروه پس از گفتگو درباره شباهتها وتفاوتها به گروه اصلی گزارش دهد.
۳- کاوش درباره سایر عوامل مجموعه خانواده: با سوالاتی مانند چه کسی فرزند محبوب بود؟
۴- گفتگو راجع به مجموعه خانواده: بهترین موقعیت در خانواده وجود ندارد بلکه آنچه مهم است این است که هر فرد چگونه جایگاه خود را در خانواده درک میکند.
۵- تمرین انتخاب همکار
۶- تکلیف عملی : ویژگیهای فرزندان با توجه به جایگاه تولد در اختیار اعضا قرار میگیرد تا با مطالعه وتفکر در مورد آن جلسه آینده راجع به جایگاه ترتیبی خود در دوران کودکی و بیان احساسات خود در آن زمان بپردازند.
جلسه سوم:
هدف: کاوش کردن پویش های فرد ، آشنایی و چالش با تکالیف زندگی
ظهور و بروز شیوه زندگی ما بویژه در دوران جوانی در تکالیف زندگی خود را ظاهر میسازد ما تکالیفی برای خود داریم که در راستای اهدافمان آنها را بر میگزینیم و به آنها اهمیت میدهیم.برههای از زندگی فعلیتان رادر نظر بگیرید به کدامیک از تکالیف زیر بیشتر میپردازید؟و این تکالیف در راستای کدامیک از اهداف زندگیتان است.
این تکالیف را به یک چرخ (چرخ سلامت) تشبیه می کنند هر چه به مرکز دایره نزدیکتر هستید کمتر به این فعالیت میپردازید و هر چه به محیط دایره نزدیک میشوید بیشتر به آن فعالیت میپردازید. با نقطه مشخص وسپس نقاط را به هم وصل کنید.
– اگر نقاطی که به هم وصل کردید از شکل دایره دور است نیاز دارید تعادلی بین تکالیف برقرار کنید بطور مثال چگونه صمیمیت در روابط را بالا ببریم؟
– برای سایر تکالیف نیز رفتارهایی پیش بینی کنید. «نکته اینجاست که حتی اندکی توجه به زمینه های بینصیب زندگیتان میتواند حرکتی را در وجود شما آغاز کند. پیشرفت در اینکار مثل پیشرفت در پیش ارتفاع است عجله نکنید.از فن مچ گیری استفاده کنید ببینید به کدام یک از تکالیف کمتر و کدام یک به شکل افراطی می پردازید . اگر شکل چرخ سلامتتان نامتعادل است نشان این است که در بعضی زمینه های زندگیتان بی نصیب ماندهاید یا وقت کمی صرف کردهاید هرگاه فرصت مییابید برای تغیر دادن هر یک از تکالیف استفاده کنید. اگر حس معنویتان ضعیف است ۵ دقیقه به مسجد مورد علاقه تان بروید (یا گوش سپردن به موسیقی یا سفر به یک نقطه سرسبز). چرخ سلامت موجود و چرخ سلامت مطلوب را ترسیم و آنها را باهم مقایسه کنید
تکلیف عملی :
فرم تکالیف زندگی در اختیار اعضاء قرار می گیرد تا جلسه آینده آنرا تکمیل کنند .
جلسه چهارم:
هدف: کاوش کردن پویشهای فرد ، شناخت و چالش با اولویتهای شخصیتی
بررسی تکالیف پنج گانه زندگی (هریک از اعضاء یکی از مهمترین یافته های خود را از این تکالیف با گروه در میان می گذارند). هر یک از ما به گونهای متفاوت و منحصر به فرد رفتار میکنیم که این مجموعه منحصر به فرد از رفتار، افکار و نگرشها ، اولویت های شخصیتی ما تشکیل شده اند. اعضا با ۵ تکلیف مهم زندگی (کار- معنویت- عشق- روابط اجتماعی- خود) میتوانند اولویتهای شخصیتی خود را نیزمشخص سازند.
اولویت را میتوان با توجه به دو بخش «میزان علاقه اجتماعی» و «میزان فعالیت» مشخص نمود:
علاقه اجتماعی

 

دانلود متن کامل پایان نامه در سایت fumi.ir
موضوعات: بدون موضوع
[دوشنبه 1399-12-18] [ 02:19:00 ق.ظ ]