سرعت حرکت
۴۵ متر سرعت
یک مسیر ۴۵ متری با مخروط­ها یا قیف­هایی که در سطح صاف و مناسب قرار داده شده ­اند، علامت گذاری می­ شود. این مسیر باید در جهت باد قرار بگیرد تا هر گونه اثر محیطی بر نمرات حاصل خنثی گردد. فرد پشت خط استارت می­ایستد و با علامت شروع (یک دستور کلامی – رو به اضافه یک عمل بصری نظیر پایین آوردن سریع دست) به سرعت از ۴۵ متر مورد نظر می­گذرد. دو نفر ثبت کننده­ زمان به همراه کرنومتر در ابتدا و انتهای مسیر ۴۵ متر قرار می­گیرند و با علامت شروع کننده، شروع به زمان گیری می­ کنند. هنگامی که تنه­ی دونده از ۴۵ متر مورد نظر عبور نمود کرنومترها متوقف می­شوند و میانگین زمان هر دو نفر ثبت کننده یادداشت می­ شود. دونده اجازه دارد تا دو بار این آزمون را انجام دهد و کم­ترین نمره­ی میانگین تا نزدیک­ترین ۱/۰ ثانیه ثبت می­ شود (پیوست ۳).

چابکی
ایلینویز
این آزمون یک نسخه­ اصلاح شده از آزمونی است که گشل (۱۹۸۵) شرح داده است و جهت اندازه گیری چابکی دختران و پسران بالای ۱۰ سال استفاده می‌شود. برای انجام این آزمون به یک زمین هموار یا سطحی که حداقل ۱۵ متر طول ۵/۶ متر عرض داشته باشد نیاز است. یک مستطیل به ابعاد ۱۴/۹ و ۶۵/۳ متر به وضوح علامت گذاری می‌شود و طول آن از وسط توسط چهار مخروط که به فواصل مساوی پشت سر هم قرار گرفته اند به دو نیم می‌شود.
پایان نامه - مقاله - پروژه
مرکز مخروطهای اول و چهارم باید مستقیماً روی نقطه ی میانی دو عرض ۶۵/۳ متر قرار بگیرد. آزمودنی بایستی پشت خط شروع بایستد و با فرمان رو شروع به دویدن به طور مارپیچ از بین موانع کرده و آخرین مانع را دور زده و باز به طور مارپیچ به خط شروع برگردد. امتیاز آزمودنی با توجه به بهترین زمان به دست آمده در سه تکرار پس از طی مسیر محاسبه می‌شود.

شکل ۵۰.۳. مسیر ایلینویز

توان عضلانی
پرش عمودی
هدف از اجرای این تست اندازه گیری توان پاهاست. ۱- آزمون شونده از پهلو کنار دیوار ایستاده و پاهایش را کنار یکدیگر قرار میدهد و انگشت وسطی دست مقابل دیوار خود را جهت علامت گذاری آغشته به گچ می‌کند (این فاصله یادداشت می‌شود) ۲- سپس روی زانوهای خود خم شده و دو دست را به پشت میبرد و در زمان پرش دستی که کنار دیوار قرار گرفته راست و کشیده شده و بر روی دیوار و مکان خط کشی شده علامت می‌گذارد. باید توجه داشت که در حین پرش کف دست مقابل دیوار باشد. روش امتیاز دهی به این صورت است که پس از اندازه‌گیری، مسافت بین اثر انگشت و مقدار پرش محاسبه می‌شود، سپس توان تست دهنده از فرمول زیر تعیین می‌شود (مسافت ضرب در وزن شخص تقسیم بر ۱۲).

شکل ۵۱.۳. نحوه اجرای پرش عمودی

تعادل
تعادل ایستا- تست لک لک
هدف از اجرای این تست اندازه‌گیری تعادل ایستا است. آزمودنی بدون کفش روی سطحی صاف می­ایستد، دست­ها را روی مفصل ران گذاشته، سپس پای غیرتکیه‌گاه (پای برتر) را مجاور زانوی پای تکیه­گاه (پای غیر برتر) قرار می‌دهد. آزمودنی مدتی این وضعیت را تمرین می‌کند. سپس پاشنه را بلند کرده تا تعادل را روی انگشتان پا برقرار سازد (تصویر ۳-۵۲). از زمانی که آزمودنی پاشنه را از روی زمین بلند کند، کرنومتر شروع به کار می‌کند. مدت زمانی که آزمودنی بتواند این حالت را حفظ کند، به عنوان امتیاز او محاسبه می­گردد. آزمون مذکور ۳ مرتبه با فاصله استراحت یک دقیقه بین هر بار اجرای آزمون، انجام می‌شود و بهترین کورد به عنوان امتیاز فرد ثبت می‌گردد (پیوست ۳).
با هر کدام از خطاهای زیر کرنومتر متوقف می‌شود.

دست‌ها از روی ران برداشته شوند
پای تکیه‌گاه در هر جهتی نوسان کند
پای غیر تکیه‌گاه تماسش را با زانو از دست بدهد
پاشنه پای تکیه‌گاه زمین را لمس کند
شکل ۵۲.۳. نحوه اجرای تست لک لک

تعادل پویا، زمان نشستن و رفتن (T.G.U.G)
هدف از اجرای این تست اندازه‌گیری تعادل ایستا است. این آزمون شامل ۶ مرحله می­باشد که آزمودنی باید مراحل شش­گانه آن را پشت سر هم انجام دهد. برای انجام این آزمون ابتدا یک صندلی بدون دستگیره را به فاصله ۳ متری از یک مانع (پایان مسیر) قرار می­دهیم (تصویر ۳-۵۳). از آزمودنی­ها می­خواهیم در سریع­ترین حالت ممکن و بدون دویدن این آزمون را اجرا کنند. مراحل انجام آزمون به شرح زیر است:

بلند شدن از روی صندلی
طی کردن مسیر ۳ متری مشخص شده
چرخیدن دور مانع
برگشت مسیر ۳ متری در مرحله ۲
چرخیدن دور صندلی
نشستن روی صندلی
فرد با شنیدن فرمان رو حرکت کرده و آزمونگر زمان را از آغاز تا پایان حرکت محاسبه می­ کند. مدت زمانی که آزمودنی بتواند این آزمون را اجرا کند به­ عنوان امتیاز او محسوب می گردد. آزمون مذکور ۳ مرتبه با فاصله استراحت ۳ دقیقه بین هر بار اجرای آزمون، انجام می شود.
شکل ۵۳.۳. نحوه اجرای تست زمان نشستن و برخاستن

موضوعات: بدون موضوع
[جمعه 1400-07-23] [ 12:41:00 ب.ظ ]