(۳-۱۱)

 

 

 

 

 

که در آن نشان­دهنده احتمال خرابی واحد تولیدی، ناشی از تجهیز می­باشد که مطابق رابطه (۳-۱۲) محاسبه می­ شود.

 

 

(۳-۱۲)

 

 

 

 

 

که در آن نشان­دهنده تعداد زمان­های خرابی واحد منسوب به شکست تجهیز می­باشد و می­توان آن را از اطلاعات خرابی گذشته واحدهای تولیدی بدست آورد [۱۹ و ۲۴].
۳-۲-۲- ارزیابی بازه­های خروج براساس سود مولدها
به علت خرابی­های غیرمنتظره، سود بالقوه شرکت­های تولیدی در افق مورد مطالعه، به طور چشم­گیری از بازه­های خروج برنامه­ ریزی­شده متاثر خواهد بود. بنابراین در نظر گرفتن خرابی غیرمنتظره­ی واحدهای تولیدی می ­تواند منجر به دستیابی به ارزیابی بهتری از سود بالقوه واحد تولیدی شود. قابل ذکر است که در مدل ارائه ­شده، یک بازار برق مبتنی بر حوضچه­ی برق با تولیدکنندگان قیمت­پذیر[۸۷] در نظر گرفته شده است.
پایان نامه - مقاله - پروژه
زمانی که واحد مورد نظر دارای خروج برنامه­ ریزی­شده در بازه می­باشد، سود بالقوه­اش در کل افق زمانی مورد مطالعه، مطابق رابطه (۳-۱۳) بدست می ­آید [۱۹ و ۲۴]:

 

 

(۳-۱۳)

 

 

 

 

 

که در آن، و به­ترتیب نشان­دهنده توان تولیدی واحد و قیمت انرژی الکتریکی در بازه زمانی می­باشند. ، و به­ترتیب نشان­دهنده سود انتظاری، قابلیت اطمینان و نرخ خرابی در بازه زمانی می­باشند، به ازای این­که واحد تولیدی در بازه زمانی از مدار خارج شود. ، و به­ترتیب نشان­دهنده حداکثر ظرفیت، هزینه­ تولید و هزینه تعمیر و نگهداری واحد تولیدی می­باشند. تعداد کل بازه­های زمانی، تعداد ساعات یک بازه­ی زمانی (از آن­جایی که بازه زمانی مدنظر نظر یک هفته می­باشد، بنابراین ۱۶۸ ساعت) می­باشد. شاخص وضعیت تعمیر و نگهداری واحد تولیدی در بازه زمانی ­ می­باشد، در صورتی که واحد تولیدی برای تعمیر و نگهداری از مدار خارج شده باشد مقدار آن ۱ و در غیر این­صورت ۰ می­باشد.
رابطه (۳-۱۳) بیان می­ کند که سود واحد از تفاضل بین درآمد ناشی از فروش انرژی در بازار برق و هزینه­ مرتبط با آن بدست می ­آید. قسمت اول رابطه (۳-۱۳) نشان­دهنده سود واحد تولیدی ناشی از فروش انرژی در بازار برق می­باشد که خود از تفاضل بین درآمد واحد تولیدی و هزینه­ تولید انرژی الکتریکی به­دست می ­آید. قسمت دوم و سوم رابطه (۳-۱۳) به­ترتیب نشان­دهنده هزینه­ نوسازی انتظاری واحد تولیدی و هزینه­ تعمیر و نگهداری واحد تولیدی می­باشند.
اگر قرار باشد که هیچ گونه خرابی غیرمنتظره­ای در نظر گرفته نشود، رابطه (۳-۱۳) به صورت رابطه (۳-۱۴) ساده می­ شود [۱۲-۱۵ و ۲۰]:

 

 

(۳-۱۴)

 

 

 

 

 

رابطه­ های (۳-۱۳) و (۳-۱۴) محدود به قیود زیر می­باشد [۱۹ و ۲۴]:

 

 

(۳-۱۵)

 

 

 

 

 

(۳-۱۶)

 

 

 

موضوعات: بدون موضوع
[جمعه 1400-07-23] [ 07:29:00 ب.ظ ]